Top 4 alimente detoxifiante

Chiar daca nu planuiesti o dieta de detoxifiere, nu strica sa strecori in meniul zilnic niste alimente care iti curata organismul. Am facut top 4 alimente detoxifiante ca sa stii cum sa ai un regim de viata sanatos.

Sunt alimente pe care le gasesti fara prea multa bataie de cap si sunt si extrem de delicioase. Daca iti place sa rontai incearca un pumn de migdale. Sunt bogate in calciu, magneziu si au proteinele de care ai nevoie pentru a stabiliza nivelul de zahar si a elimina usor impuritatile din organism.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ajungem imediat la raftul cu avocado. Guguloiul verde inchis contine acid oleic, aceeasi grasime regasita si in uleiul de masline. Acidul oleic este o grasime care te poate ajuta sa-ti controlezi nivelul colesterolului. Intr-unul din studii, in care au fost implicate persoane care aveau nivelul colesterolului moderat spre mare, au urmat timp de sapte zile o dieta pe baza de avocado. La finalul studiului s-au obtinut rezultate semnificative in ceea ce priveste scaderea nivelului de colesterol, printr-o crestere cu 11% a nivelului de colesterol bun pentru organism.

Coacazele fac si ele parte din top 4 alimente detoxifiante. Bogate in vitamina C ajuta la reducerea inflamatiilor. Micile fructe de padure sunt pline de antioxidanti, care actioneaza prin risipirea efectului produs de radicalii liberi AND-ului, organelor si celulelor reproductive. Un neurochirurg de la Universitatea Tufts a denumit cocazele: fructele de padure pentru creier. Studii au aratat ca, aceste fructe sunt benefice pentru diminuarea efectului de oboseala la nivelul creierului.

Topul alimentelor detoxifiante se incheie cu varza. Contine numerosi compusi anti-cancerigeni si antioxidanti care ajuta ficatul. Varza ar trebui sa fie cel mai bun prieten al fumatorilor, de vreme ce un consum regulat de varza poate scadea cu pana la 70% riscul de a dobandi cancer pulmonar!

Varza este, alaturi de broccoli si varza de Bruxelles, una dintre cele mai importante legume in lupta impotriva slabirii organismului. Practic, consumul de varza ajuta la combaterea radicalilor liberi care atenteaza asupra celulelor sanatoase, ajutand enorm la combaterea cancerului. Consumul de varza, broccoli si varza de Bruxelles, in comparatie cu alte legume, combate cu mai mare succes aparitia cancerului de colon, de plamani sau de prostata.

Mai stiti si alte alimente detoxifiante?

Tags:
Top 4 alimente detoxifiante
calorii
calculator calorii
avocado
detoxifiere
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare