Top 4 lucruri suprinzatoare despre cafeina

Dependenta de cafea ar putea fi cel mai bun lucru care ti s-a intamplat. In afara faptului ca te poti trezi mai devreme si iti poti rezolva treburile, esti si mult mai motivata si permanent gata de noi provocari, scrie Shine.com. Am facut un top cu 4 lucruri suprinzatoare despre cafeina care trebuie sa te motiveze si mai mult.

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Cafeina scade riscul dezvoltarii de Alzheimer

Cercetatorii din Florida au descoperit ca persoanele care prezentau cele mai inalte concentratii de cafeina in sange erau mult mai pregatiti sa nu dezvolte boala in anii care urmeaza. Doza magica este de 3 cani de cafea pe zi deoarece cafeina ar putea bloca eventualele inflamari ale creierului, explica cercetatorii de la University of Illinois.

 

2. Cafeina te protejeaza de cancer

Un studiu realizat pe soareci carora li s-a administrat cafeina, a demonstrat ca au dezvoltat cu 27% mai putine cancere de piele dupa ce au fost expusi la razele UV. Mai mult, miscarea i-a ajutat pe soareci sa dezvolte si mai putine tumori. In ciuda rezultatelor, nu e indicat sa renuntati la crema de plaja, chiar daca sunteti mari bautori de cafea. Un alt studiu a demonstrat ca bautorii de cafea care aveau o doza de 4 cani pe zi, au reusit sa isi scada cu 25% riscul de a dezvolta un cancer.

 

3. Cafeina te energizeaza

Si nu reuseste doar sa te energizeze ci si sa iti ofere o memorie proaspata si o concentrare mai buna. Studiile leaga consumul de cafea si de riscul scazut de depresie. Pe de alta parte, daca vreti sa scapati de anxietate, apelati la ceai pentru o viata relaxata.

 

4. Cafeina te ajuta sa slabesti

Datorita calitatilor sale care o fac sa stimuleze metabolismul. Nu este o scuza ca sa sari peste mersul la sala dar iti da un mic imbold. Daca tot ce ti-am spus tot nu te face sa bei in fiecare dimineata o cana mare si dimpotriva, vrei sa te lasi de cafea, afla de aici cum poti face asta.

 

Tags:
Top 4 lucruri suprinzatoare despre cafeina
cafea
Alzheimer
ceai
relaxare
anxietate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare