Vinul rosu previne boala Alzheimer

Lasand ironia la o parte, vinul daca este consumat cu masura aduce beneficii sanatatii. Suntem de parere ca ce-i mult si bun strica. Ah, am uitat sa va precizez un amanunt important,  nu discutam despre orice soi de vin, ci de cel rosu. Sa fie oare adevarat ca vinul rosu previne bolile de inima? Vom incerca azi sa raspundem la aceasta intrebare. Multe studii au scos in evidenta beneficiile consumului moderat de vin rosu (un pahar pe zi pentru femei si doua pentru barbati).

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iar ca marturie stau rezultatele unor studii care arata ca locuitorii din zona Mediteranei sunt foarte putin expusi riscului de a suferi de afectiuni la inima si asta gratie faptului ca beau periodic vin rosu. Multi dintre voi o sa va intrebati de ce este vinul rosu atat de special. Ei bine, beneficiile sale se datoreaza antioxidantilor.

 

Cand vine vorba de vin totul se rezuma la struguri
Pai da, ca ei sunt singura materie prima, nu? Iar strugurii sunt plini de nutrienti, importanti pentru buna functionare a organismului. Iata ce contin strugurii:
-vitamina B6, al carei rol este de a preveni depunerea de grasimi pe peretii arterelor,
-vitamina C, care intareste sistemul imunitar,
-manganul care transforma grasimea in energie,
-potasiul, care regleaza tensiunea sangelui.

 

Ar trebui sa incep sa beau mai mult vin rosu acum?
Raspunsul este Nu! Asociatia Americana de Cardiologie le sfatuieste pe acele persoane, care nu consuma de obicei alcool, sa nu-si schimbe decizia peste noapte. In schimb acelea care servesc bauturi alcoolice sa o faca cu moderatie. De ce? Va bucurati de beneficiile vinului rosu numai daca nu depasiti doza recomandata de medici (un pahar pe zi pentru femei si doua pentru barbati). Pe de alta parte daca numarul paharelor creste simtitor exista riscul sa vedeti si cealalta parte a paharului.

 

Caci uite asa de la putin se ajunge la mult si pe urma situatia nu mai e asa de roza. Ce riscati? Pai daca abuzati prea mult de licoarea lui Bachus va puteti intoxica cu alcool, sa  va imbolnaviti de ficat sau mai grav sa deveniti dependenti. In plus, alcoolul creste numarul de trigliceride si fara sa vreti sa luati ceva kilograme in plus. De ce toate acestea? Pentru ca alcoolul are multe calorii. Pe de alta parte, alte studii coreleaza consumul de alcoolul cu un risc crescut de cancer. Insa, asa cum am mai spus daca nu depasiti doza nu aveti de sa va temeti. 

Tags:
vin rosu
Alzheimer
boli cardiovasculare
colesterol
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Bogdan
    1. Bogdan 07.10.2009 15:30

    Super fain articolul. Fara a fi un cosumator de alcool, sunt de acord ca 1-2 pahare de vin rosu pe zi sunt sanatate curata. Eu in fiecare seara beau un pahar de vin rosu (uneori 2 :) ) si mananc o piersica si ma simt excelent.

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare