Zece alimente impotriva imbatranirii pielii

Cheltuim o gramada de bani pe creme si lotiuni pentru ingrijirea tenului, pentru infrumusetare si pentru prevenirea ridurilor, dar uitam ca alimentele sunt cea mai buna arma impotriva imbatranirii pielii. Eficienta fiecaruia in parte a fost dovedita prin studii si analize de laborator.

   

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Coacazele sunt cap de lista printre alimentele impotriva imbatranirii pielii si asta pentru proprietatile speciale ale antioxidantilor pe care le contin. Analizate intre alte 60 de tipuri de fructe si legume, coacazele au avut cel mai mare rating. Coacazele contin substante capabile sa anuleze radicalii liberi care “sifoneaza” pielea. In plus sunt foarte eficiente in stimularea productiei de colagen.

Avocado si beneficiile lui sunt cunoscute. Substante din pulpa fructelor de avocado stimuleaza, in cea mai mare masura productia de colagen, substratul care tine pielea neteda si fara riduri.

Varza si toate legumele din familia crucifere, adica broccoli, varza de Bruxelles, ridichile, conopida, guliile sunt pline de fitonutrienti. Daca vrei o piele frumoasa mananca in fiecare zi cel putin o portie din una din aceste legume.

Coacazele
Avocado
Varza
Pepene verde
Pestele gras
Ficatul
Lapte de soia
Orezul brun
Nucile
Portocale

 

Pepene verde este pe lista alimentelor impotriva imbatranirii pielii. Si fructul si semintele de pepene sunt ideale. Rontaie cand mananci pepene si seminte. Pulpa de pepene contine vitaminele A si C - esentiale pentru o piele sanatoasa si stralucitoare. Semintele contin selenium, zinc si vitamina E, precum si minunate grasimi esentiale, care combat imbatranirea prematura a pielii. Pepenele este foarte util in cazul celor care fumeaza.

Pestele gras, adica macroul, pastravul, somonul, tonul si sardinele, sunt toate o sursa de proteine si acizi grasi esentiali – adica exact pietrele de temelie cele mai importante pentru reinnoirea sanatoasa a celulelor pielii.

Ficatul este o sursa excelenta de fier si vitamina A. Vitamina A permite organismul sa produca mai mult cheratina, o substanta care ajuta la protejarea pielii din interior. Fierul intervine fundamental in oxigenarea celulelor. Lipsa de oxigen tisular este una din cauzele principale ale imbatranirii premature a pieliie.

Lapte de soia este cea mai buna sursa de lecitina si de vitamina E. Acesta contine colina si inozitol, substante rare care intervin eficace in incetinirea procesului de imbatranire a pielii.

Orezul brun, ovazul, cereale integrale sunt bogate in fibre, si asigura organismului substante nutritive esentiale. Este cunoascut ca o digestie buna, un tranzit intestinal eficient se vede in stralucirea tenului.

Nucile, dar si alte seminte sunt o importanta sursa de zinc, care sustine stratul de colagen. Sunt pline de seleniu, grasimi esentiale si vitamina E, care ajuta lupta impotriva radicalilor liberi.

Portocale si impreuna cu ele toate citricele sunt pachete cu vitamina C - una dintre cele mai bune substante nutritive puteti lua pentru a ajuta la repararea pielii si vindeca tesutul deteriorat, scrie lifestyle yahoo

Tot ceea ce ai de facut este sa combini aceste alimente care au efect impotriva imbatranirii pielii.

Tags:
zece alimente impotriva imbatranirii pielii
antioxidanti
fructe
legume
colagen
piele
riduri
vitamine
minerale
zinc
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • octavian  cretu
    1. octavian cretu 29.02.2012 16:28

    stie cineva ce as putea manca pt eliminarea radicalilior liberi ? am facut un control la un cabinet de biorezonanta si m-a speriat groaznic .

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare