5 semne ca nu iti respecti corpul

Exista tot felul de actiuni pe care le faci fara sa te gandesti daca iti dauneaza sau nu, insa atunci cand incep sa se vada efectele, intri in panica si cauti sa remediezi problemele. Acestea devin de multe ori medicale, ceea ce inseamna ca sunt dificil de remediat. 

Prin urmare, ca sa nu ajungi in astfel de situatii, renuta la obiceiurile de mai jos ca sa-i arati respect corpului tau. 
 
1. Nu faci sport
 
Pentru a avea grija de corpul tau si a-ti mentine sanatatea trebuie sa faci miscare. Nu conteaza ce fel de sport practici, daca te duci la sala sau alergi, ci este important sa nu fii sedentar. Exista o lista lunga de boli pe care le cauzeaza inactivitatea, asa ca fa cel putin 30 de minute de miscare pe zi. 
 
2. Mananci fast food sau orice iti pica in mana 
 
Pe scurt, nu-ti pasa absolut deloc de ce mananci. Pe dietetik.ro incercam sa iti dam cele mai bune sfaturi in materie de alimentatie si sa-ti descriem cele mai sanatoase si mai nutritive alimente. Pentru a functiona corect, organismul tau are nevoie de hrana, dar nu orice fel, ci una sanatoasa. 
 
 
3. Nu bei apa 
 
Este de la sine inteles ca organismul tau nu functioneaza corect fara o cantitate suficienta de apa, pentru ca nu poate elimina toxinele, dar ca sa exemplificam, te indrumam sa vezi aici cum arata tenul unei persoane care nu bea apa. Apar acneea, pungile sub ochi si cearcanele, pielea arata imbratranita, iar albul din globul ocular devine roz. 
 
 
Fumatul nu-ti pune in pericol numai plamanii, ci si cavitatea bucala, regiunea gatului, deci si senzorii gustului. Nu te deranjeaza ca ai ramas fara gust? Asta nu inseamna numai ca nu-ti dai seama cat de bine a gatit sotul tau, dar si ca vei pune mai multa sare in mancare, ceea ce inseamna un real pericol. 
 
5. Vrei sa fii la moda cu orice pret 
 
Exista cateva accesorii si articole vestimentare din dulapul tau care iti fac mult rau. Cateva exemple? Cercei supradimensionati si foarte grei, slapii si tocurile. Vezi aici de ce
 
6. Nu te demachiezi inainte de culcare 
 
Machiajul face rau in doua situatii: la sala si cand dormi. La sala este lesne de inteles de ce, iar in somn nu face decat sa-ti acopere porii si sa faciliteze dezvoltarea bacteriilor, deci si aparitia cosurilor.
Tags:
corp
respect
viata
sanatate
sport
alcool
fumat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare