6 motive sa mananci mere verzi pe stomacul gol

Toate merele sunt sanatoase, insa cele verzi au o cantitate mai mare de antioxidanti si nu sunt la fel de dulci ca cele rosii. Daca vrei sa ai un stil de viata mai sanatos, mananca mere verzi pe stomacul gol. Nu te speria ca o sa ai probleme de digestie, important este sa le lasi sa se digere 20-30 de minute inainte de urmatoarea gustare sau masa.

Care sunt cele mai importante beneficii ale merelor verzi?

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Ajuta la slabit

Deoarece contin mai putin zahar ca alte feluri de mere si sunt sarace in calorii, in jur de 80 de calorii la un mar, merele verzi sunt perfecte pentru cura de slabire. De asemenea, ele sunt bogate in fibre care ajuta la accelerarea tranzitului intestinal si, implicit, la tratarea constipatiei. De asemenea, un mar verde consumat dimineata pe stomacul gol stimuleaza metabolismul sa arda mai multe grasimi.

2. Scad colesterolul

Daca ti-au iesit analizele prost, cea mai buna idee pentru reglarea nivelului de colesterol este sa consumi mere verzi. Ele nu contin grasimi, au un continut redus de zaharuri, multi antioxidanti, toate esentiale pentru eliminarea grasimii de pe vasele de sange. De asemenea, consumul regulat de mere verzi ajuta la inhibarea productiei de colesterol rau.

3. Contin antioxidanti

Merele verzi sunt o sursa importanta de vitamina C si flavonoide. Acesti antioxidanti ajuta la distrugerea radicalilor liberi care pot afecta celulele, favorizand instalarea bolilor cardiovasculare. Avantajul de a manca mere verzi pe stomacul gol este ca nutrientii din fructe vor fi absorbiti mai bine. Consumul regulat de mere verzi ajuta la prevenirea diabetului, a bolilor cronice si scade riscul de a face accidente cardiovasculare.

4. Regleaza nivelul de glucoza din sange

Stiai ca un mar verde consumat pe stomacul gol ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange? Cand dormi, metabolismul tau inca lucreaza, iar daca pancreasul are probleme in stabilizarea nivelului de glucoza din sange, poti rezolva aceasta probleme consumand niste mere verzi. Acestea intervin si intarzie absorbtia zaharului in intestine, un efect care dureaza pe tot parcursul zilei. Mai multe studii au aratat ca femeile care consuma un mar verde pe zi au un risc cu 30% mai scazut de a face diabet.

5. Curata dintii si ii fac mai sanatosi

Daca vrei sa iti cureti dintii si nu ai pasta de dinti la indemana, tot ce trebuie sa faci este sa mananci un mar. Merele sunt foarte eficiente cand vine vorba de curatarea dintilor. Stiai ca atunci cand musti dintr-un mar si mesteci, se stimuleaza productia de saliva si astfel se reduce riscul aparitiei cariilor prin diminuarea nivelului de bacterii?

6. Mentin un ritm cardiac constant

Un alt bun motiv sa mananci mere verzi pe stomacul gol este ca acestea au continut mai mare de potasiu fata de alte tipuri de mere. Potastiul este un electrolit vital pentru sanatatea inimii si pentru mentinerea unui ritm cardiac constant. Doza zilnica de potasiu este de 4.700 miligrame pe zi, iar un mar verde contine 115 miligrame de potasiu, deci un sfert din doza zilnica. 

Citeste si Slabeste 2 kilograme in 3 zile cu dieta cu mere.

 

Tags:
mere verzi
alimentatie
slabit
cura slabire
colesterol
antioxidanti
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare