7 alimente miraculoase care iti prelungesc viata

Fie mananca sanatos, dar nu pot renunta la fumat si nici sport nu fac, fie fac sport, nu fumeaza, dar mananca dezechilibrat. Adica, tot se strecoara o hiba. Vedeti ce incerc sa spun? Este nevoie de un echilibru. De sport si o nutritie sanatoasa. Fiecare conteaza, niciun element mai mult sau mai putin. Ca intr-un joc de puzzle, unde fiecare piesa se alatura alteia si alteia, pana cand imaginea prinde contur, asa si aici sportul aduce beneficiile sale (prelungeste si el viata), dar si alimentatia nu trebuie neglijata. 

Si daca am inteles ca nu se poate una fara alta, propun sa vorbim despre dieta pentru longevitate. Ok, nu este chiar o dieta. Nu trebuie urmata o sapatamana, doua, trei ca sa va laudati mai apoi ca veti trai pana la adanci batraneti, ci mai degraba un ghid pentru o alimentatie sanatoasa, propus de catre medicul Ralf Felder. Si da, este extrem de folositor. Caci multi dintre noi nu stiu ce sa manance. Nu folosesc usturoi in mancare pentru ca discutiile lor verbale sa nu aiba de suferit, nu mananca ciocolata pentru ca au auzit ca ingrasa etc. Ce nu stiu acestia este ca, nu toata ciocolata este rea, ca usturoiul este sanatos, iar lista alimentelor care ne prelungesc viata continua.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cele sapte alimente miraculoase
Inainte de ale enumera, precizez ca dieta, de altfel creata de un medic si nu de un amator, se numeste: “Cele sapte alimente miraculoase care-ti prelungesc viata-Dieta care iti prelungeste viata” Cum functioneaza? In primul rand, nu este nicio strategie de marketing, alimentele propuse sunt sanatoase, intr-adevar prelungesc viata, dar asa cum am mai spus, nu o declar dieta, ci mai degraba un ghid de alimentatie sanatoasa, pentru ca nu trebuie sa tii o dieta ca sa traiesti mult, ci sa ai un regim de viata sanatos. Intre dieta si regim este o diferenta majora. Trecand peste asta, alimentele recomandate, sapte la numar, sunt bogate in antioxidanti. Acestea scad colesterolul, reduc astfel bolile de inima (numarul unu de deces in lume), inflamatia, scade tensiunea. Riscul de afectiuni cardiovasculare este diminuat cu 75% la suta.

Iata si cele 7 alimente miraculoase: vinul rosu (contine antioxidanti, atentie vinul alb nu are aceleasi substante; scade riscul de boli cardiovasculare scade cu 32% daca se bea un pahar pe zi de vin rosu), ciocolata neagra (reduce tensiunea cu numai 56 de grame zi de zi), nucile (reduc nivelul de colesterol si riscul afectiunilor cardiovasculare cu 10% daca zi de zi sunt servite 56 de grame), usturoiul (o capatana de usturoi scade colesterolul si riscul formarii cheagurilor de sange, daca este servita zi de o capatana de usturoi), pestele (daca este servit de trei ori pe saptamana scade riscul ritmului anormal al inimii si afectiunilor cardioasculare cu 14%), fructele, legumele (scad tensiunea si riscul afectiunilor cardiovasculare cu 21%, patru-cinci portii pe zi, de legume si 3 de fructe).

Alimentele recomandate
Pe langa cele 7 zlimente, care stau la temelia cartii, autorul mai recomanda: pieptul de pui, muschiul de porc, cereale integrale, dressing pentru salata, cu putine grasimi si supa de pui. Din pacate, nu recomanda grasimi, uleiuri. Grasimile vor veni numai din pestele gras si nuci. Cu alte cuvinte, autorul este impotriva prajelilor si gatitului cu grasimi. Astfel, fierberea la aburi si gatitul carnii si legumelor la cuptor si pe gratar raman singurele metode acceptate. 

Concluzie
Daca se consuma alimentele din carte, viata este prelungita cu 6 ani. Deci, vorbim de puterea alimentelor, ce pot sa faca acestea pentru organismul nostru, pentru a instala echilibrul. Sportul nu este obligatoriu, dar si acesta ajuta la prelungirea vietii. Cu alte cuvinte, exercitiile fizice, regulate prelungesc viata cu 1 an, iar cele intense cu 3 ani. Cat priveste exercitiile cardiovasculare, acestea trebuie cate 30 de minute, timp de 5 zile pe saptamana. Partea buna a lucrurilor este faptul ca se promoveaza consumul de alimente sanatoase, nu se pune accent pe controlul caloriilor. Din pacate, grasimile sunt excluse din carte, multi pesti, inclusi in retete, sunt intoxicati cu mercur, si nici despre impactul asupra greutatii nu se discuta in carte. Ce trebuie sa retineti? Ca va prelungiti viata daca consumati des cele sapte alimente, despre care am vorbit pana acum.

Tags:
alimente miraculoase care iti prelungesc viata
nutritie sanatoasa
dieta montignac
peste
fructe
legume
nuci
vin rosu
ciocolata neagra
usturoi
longevitate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare