7 lucruri ciudate care te ajuta sa slabesti

Poate nu-ti vine sa crezi, dar exista si alte modalitati prin care poti slabi, in afara de diete si de exercitii. Chiar unele studii au aratat ca se poate! Pune in practica aceste sfaturi si spune-ne daca ai observat ceva rezultate. 

1. Bea apa cu gheata 
 
Prin acest simplu gest arzi intre 250 si 500 de calorii pe zi, daca bei 8 - 10 pahare pe zi. Explicatia? Corpul tau are nevoie de multa energie sa aduca gheata la temperatura corpului si astfel arde calorii. Astfel poti sa scapi de 450 de grame pe saptamana. 
 
2. Bea suc de legume inaintea meselor 
 
Paharul de suc proaspat stors din legume te va face sa mananci cu 135 de calorii mai putine la masa de dupa, arata un studiu realizat la Universitatea din Pennsylvania. Bea suc de spanac, morcovi, ghimbir si mere la prima ora a diminetii, inainte de mic dejun. 
 
3. Miroase un mar, o banana sau cateva frunze de menta 
 
Desi pare ciudat, aceasta metoda duce la potolirea foamei si deci la pierderea in greutate.  Metoda a fost pusa in practica de medicul nutritionist Alan R. Hirsch de la Fundatia de Cercetare si Tratament prin Gust si Miros din Chicago care a incercat acest truc pe 3000 de voluntare. 
 
 
4. Fa-ti ordine in casa si pe birou 
 
Daca spatiul unde iti petreci cel mai mult timp este curat si ordonat, vei fi mai predispusa sa alegi alimente sanatoase, fata de un birou murdar si dezordonat. 
 
5. Inconjoara-te de albastru 
 
Unul dintre trucurile ciudate este sa te inconjori de culoarea albastru, caci reduce apetitul. Experimenteaza pe pielea ta si vezi ce efect are o fata de masa bleu, o farfurie albastra sau chiar o camasa azurie. 
 
6. Mananca din farfurii mici 
 
Probabil ai auzit sfatul asta de atatea ori incat nici macar nu ti se mai pare ciudat. Brian Wansink, directorul Laboratorului de Mancare si Marca al Universitatii Cornell, a realizat un studiu prin care a demonstrat clar ca marimea vaselor conteaza foarte mult. Studiul s-a desfasurat intr-o gelaterie si a demonstrat ca cei care au mancat inghetata din boluri mari au consumat cu 31% mai multa inghetata decat cei care au servit din boluri mici, iar cei care au avut si lingurite mai mari au ingerat cu 57% mai mult decat cei cu lingurite mici.
Tags:
slabit
ciudat
dieta
mancare
apa
gheata
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare