9 lucruri pe care ar trebui sa le faci mai des

Motivatie 21.02.2014 Livia Caled

Pentru unele persoane relaxarea inseamna sa se trezeasca tarziu si sa motaie in pat citind o carte, pentru altele sa se plimbe prin natura, iar pentru altele sa se uite la un film si sa manance o punga mare de popcorn. Psihologii cred ca pentru evitarea stresului este important sa ne facem timp si pentru lucrurile care ne aduc o satisfactie imediata. 

Care sunt lucrurile pe care trebuie sa le faci mai des? 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1. Citeste o carte

Daca mintea nu este exersata din cand in cand cu o carte, discursul si imaginatia sunt primele care vor avea de suferit. O carte te relaxeaza, iti pune mintea in miscare si iti imbunatateste exprimarea.

2. Ia pauze lungi de la calculator

Diferenta dintre a te uita la televizor si a sta pe Facebook nu este atat de mare, imbecilizarea tot asa repede se instaleaza. Incearca sa mai iei pauze din cand in cand de la calculator, sa eviti sa vorbesti cu orele la telefon si sa faci ceva care nu le implica.

3. Razi mai mult

Un copil rade in medie de 300 de ori pe zi, iar un adult de 4-5 ori pe zi, o situatie care ar trebui sa se schimbe daca vrei sa ai o minte relaxata, o stare psihica buna, o viata lunga si o inima sanatoasa.  

4. Fa-ti timp sa nu faci nimic

Nu-ti programa tot timpul liber, acest lucru o sa te copleseasca la un moment dat. Fa-ti si timp pentru tine in care sa nu faci mare lucru. Relaxeaza-te pe canapea, citeste o revista sau o carte, mananca ceva bun sau fa o baie. 

5. Plimba-te fara un scop anume

Aerul curat nu face decat sa te energizeze, o sa te ajute sa iti pui gandurile in ordine si o sa te elibereze de stres. Atunci cand iesi afara la o plimbare, starea ta mentala se poate schimba la 180 de grade, intr-una buna, si asta fara sa faci mare lucru.

Citeste si De ce e bine sa iesi din casa in fiecare zi.

7. Gandeste-de de ce iti place viata ta

Daca nu iti faci timp din cand in cand sa te gandesti cu calm ce iti place si ce nu la viata ta, atunci iti vei gestiona mai greu problemele si vei de multe ori reactiona sub influenta unor frustrari.

6. Pleaca spontan intr-o excursie

Nu trebuie sa stai sa iti planifici tot anul o vacanta si sa iti concentrezi toata energia in aceasta directie, cele mai frumoase sunt excursiile spontane si dese.  

8. Culca-te cu o ora mai devreme

Cand dormi bine, mintea ta este mai relaxata si puterea de concentrare mai mare. Un somn bun te ajuta intotdeauna sa iei decizii mai bune. 

9. Mergi la un masaj

Masajul ne scapa de oboseala si stres, ne relaxeaza muschii, ne amelioreaza durerile de spate, reduce anxietatea, imbunatateste postura corpului, trateaza insomniile, imbunatateste aspectul pielii si creste mobilitatea. Asadar, de ce sa nu il facem mai des?

Citeste si 4 obiceiuri care te fac nefericit.

 

 

Tags:
fericire
relaxare
stres
aer liber
dezvoltare personala
satisfactie personala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare