Afla care sunt beneficiile trufandalelor pentru sanatate si slabire!

Ce bine ca a venit primavara impreuna cu vestitorii ei. Printre primele cruditati care apar se numara si trufandalele si sunt perfecte atat pentru perioada postului, dar si pentru un stil de viata sanatos. Nu mai spun ca au nutrienti esentiali organismului, asa ca vei face fata cu brio asteniei de primavara. Partea buna este ca gasim trufandale din plin in perioada aceasta in supermarketuri si mai ales piete si au si un pret accesibil. Le putem include in smoothieuri, salate, mancarica, supe simple, supe crema si chiar deserturi raw vegane. Aroma lor cu siguranta nu poate trece neobservata.
 
Sunt sigura ca multi nu stiu ce sunt trufandalele, iar acest lucru nu este de condamnat. Este o denumire populara pentru verdeturile sau zarzavaturile ce apar inca din luna martie si ne incanta cu o multime de nutrienti specifici. Este perioada in care putem profita din plin de trufandale, mai ales ca multe dintre ele se gasesc doar primavara, dar putem sa ne punem cateva pungute sau caserole la congelator ca sa ne bucuram tot timpul anului de ele. 
 

Ce nutrienti contin trufandalele?

 

Cert este ca pot inlocui cu brio suplimentele alimentare pentru cresterea imunitatii sau pentru anemie, dar si suplimentele pentru slabit. De asemenea, multe afectiuni comune poti tine la distanta daca le consumi zilnic. Ideea este sa facem abuz de trufandale, pentru ca oricum contin un numar infim de calorii. Putem economisi sume mari de bani, daca le consumam si ne vor ajuta sa ne imbunatatim sanatatea la modul general. 
 
 
 
Cand spunem trufandale ne gandim la urzici, spanac, frunze de salata, loboda, leurda, ceapa verde sau praz, untisor, stevie etc. Chiar avem de unde alege si le putem folosi aproape la toate tipurile de mancaruri si bauturi de slabit. Nutrientii sunt la fel de  pretiosi indiferent ce tip de trufandale am alege. Iata despre ce nutrienti este vorba:
 
 
  • Vitamine (A, C, E, K, vitamine din complexul B-urilor, etc)
  • Minerale (se poate spune ca au in compozitie toate mineralele necesare organismului)
  • Antioxidanti puternici, care aduc numeroase beneficii in organism (ne dam seama de prezenta lor dupa culorile puternice de verde, mov, rosu si roz)
  • Anumiti acizi naturali (atentie doar la trufandalele ce contin acid oxalic, intrucat nu sunt recomandate in cantitati prea mari celor care au probleme cu rinichii – spanac, de exemplu)
  • Fitonutrienti necesari organismului
  • Proteine vegetale
  • Fibre

 

Ce beneficii castigam daca consumam trufandale regulat?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Vazand cati nutrienti contin, trufandalele sunt de departe o arma puternica impotriva afectiunilor comune. Nu degeaba sunt adorate de catre vegani si culmea, nu au probleme cu carentele de vitamine si minerale asa cum se crede in cazul persoanelor care nu consuma produse de origine animala. Aceste persoane chiar au un stil de viata sanatos din care ne putem inspira zi de zi si nu doar in perioada postului sau in curile de slabire.
 
Trufandalele trebuie sa fie nelipsite la orice masa, iar partea buna este ca au putine calorii, deci le putem consuma la orice ora din zi si ce in cantitati dorim. Le putem integra in absolut orice. Variantele sunt nelimitate si au gust si mai bun daca punem condimente precum curry, turmeric, sare kosher, piper cayenne si ierburi aromatice.
 
 
In primul rand, trufandalele trebuie consumate des si proaspete pentru sanatate. Este de ajuns sa consumam doar o cana de trufandale si vom simti in cateva minute beneficiile. Ne vom simti satui, dar usori, digestia va functiona bine si chiar vom avea destula energie. Iata ce beneficii pentru sanatate si slabire aduc trufandalele:
 
 
1.Reseteaza metabolismul, astfel ca nu vei mai depune asa usor caloriile din mancare.
 
2.Te scapa de colesterolul rau, astfel ca vei tine la distanta obezitatea si bolile cardiovasculare.
 
3.Regleaza glicemia, astfel ca vei tine sub control poftele excesive de mancare, dar vei preveni si diabetul zaharat.
 
4.Favorizeaza eliminarea toxinelor.
 
5.Imbunatatesc functiile tuturor organelor interne.
 
6.Pielea va capata un aspect curat, neted si luminos si la fel si parul si unghiile.
 
7.Te ajuta sa topesti grasimea si sa-ti astamperi foamea de fiecare data cand este nevoie. Poti consuma intre mesele principale cate trufandale vrei.
 
8.Vei tine cancerul la distanta gratie antioxidantilor si fitonutrientilor
 
9.Intaresc sistemul imunitar.
 
10.Reprezinta un expectorant natural.
 
 
Trufandalele se consuma crude, fierte sau calite si sunt absolut delicioase.
 
 
 

 

Tags:
trufandale
sanatate
slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare