Afla cum slabesti cu salata de icre din seminte de chia - 1-2 minute pentru preparare

Poti uita de cunoscuta salata tartinabila de icre sau alte creme tartinabile si asta pentru ca exista salata de icre din seminte de chia, care este cea mai rapida pe care am incercat-o si evident, cea mai gustoasa. Este cea mai hipocalorica salata pe care o poti consuma in ce cantitate doresti si la orice ora si stim cu totii cat sunt de sanatoase aceste seminte, care ocupa primul loc in topul categoriei super-alimentelor. O slabire cu icre din seminte de chia este geniala si avantajul este ca rezista destul de mult in frigider fara a te expune la toxiinfectii alimentare. Dintr-o manuta de chia poti avea destula salata cat sa intinzi nu mai putin de 17 tartine, dar o poti folosi si in multe alte retete sanatoase.
 
La prima vedere pare imposibil sa prepari o salata din chia care sa semene perfect ca aspect si ca textura cu icrele din peste, dar te vei convinge ca nu este deloc asa. Pasii de preparare sunt cat se poate de simpli, dar cand ajungi sa gusti din salata vei avea impresia ca a presupus zeci de minute pentru preparare. Cel putin asta ar crede un necunoscator. Poti alege sa faci cura de slabire si mentinere cu aceasta salata, poti tine post fara sa simti permanent senzatia de foame si iti poti impresiona rudele si prietenii. Te avertizam ca toata lumea se va linge pe degete!
 
Despre semintele de chia s-a tot vorbit in ultimii ani. Stim cat sunt de iubite de catre vegani, vegetarieni si cei care vor sa slabeasca sau pur si simplu sa aiba un stil de viata sanatos. Ele isi merita pe deplin denumirea de super-alimente si asta nu doar pentru ca sunt foarte versatile si usor de prelucrat in bucatarie. Contin aproape toate vitaminele si mineralele de care are nevoie organismul, o cantitate insemnata de fibre si proteine vegetale si antioxidanti puternici. Iti poti accelera metabolismul, asigurand slabirea, poti uita de colesterolul rau si de glicemia oscilanta. Chiar si sistemul digestiv se va imbunatati 100%.
 
Suntem siguri ca nu te-ai fi asteptat la o asa reteta inedita. Ai auzit de smoothie-uri, salate, inghetate si budinci cu chia, dar asa ceva ar impresiona pe oricine. Nu se gandeste nimeni ca aceste seminte minuscule pot ajuta la prepararea unor delicii consistente.
 
Despre salata de icre din chia trebuie sa stii ca se prepara in 1-2 minute maxim si se lasa la frigider 20-30 de minute ca sa se imbine corespunzator aromele. Ingredientele sunt putine si destul de accesibile si nu uita ca aceste seminte isi maresc tare volumul la contactul cu lichidele. 
 
 
 

Cum preparam salata de icre din seminte de chia?

 

Evident, ingredientul de baza este chia. Nu se poate fara ea. Noi iti dezvaluim cantitatea necesara alaturi de alte ingrediente. Mai este necesar sa stii ca salata este una versatila si poate fi personalizata asa cum doresti. O poti face de post sau nu daca asta vrei. Iti trebuie urmatoarele ingrediente:
 
 
  • 75 de grame de seminte de chia (le gasesti la punga de cumparat sau in pachetele frumos ambalate in magazinele bio si supermarketuri)
  • 100 ml de apa
  • Zeama de la o lamaie mare sau lime
  • 1 ceapa medie galbena sau rosie (noi iti sugeram ceapa rosie pentru ca este mai dulce si mai aromata, iar gustul nu este atat de intepator)
  • 75 ml de ulei de masline sau ulei de seminte de in (doar daca vrei sa dai salatei acel gust usor de peste), dar merge si uleiul de floarea-soarelui daca nu ai cele mentionate
  • 1 legatura de patrunjel proaspat tocat sau condiment
  • 1 legatura de marar proaspat tocat sau condiment
  • Sare si piper macinat dupa gust
  • 1-2 linguri de iaurt grecesc degresat sau cu putine grasimi daca nu tii post sau 1 lingura de smantana vegetala sau chiar 2 linguri de humus din naut – optional si te ajuta sa dai o textura cremoasa

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Pasii de preparare:
 
 
1.Adauga semintele de chia intr-un bol de sticla larg si adauga apoi apa rece. Lasa-le sa absoarba apa.
 
2.Adauga ceapa, ierburile aromatice, condimentele, zeama de lamaie si uleiul. Amesteca bine.
 
3.Lasa la frigider 20-30 de minute.
 
 
Poate fi folosita la dressing la salate si tacos mexican sau quesadillas, dar si la sandvisuri, legume umplute, fructe si crackersi.
 
 
 
Sursa photo: bucataras.ro; youtube.com; pinterest.com; raoulpop.ro; madeline.ro; lecturisiarome.ro;
 
 

 

Tags:
seminte de chia
salata de icre
salata de icre din seminte de chia
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare