Afla daca ar trebui sa faci sport dimineata sau seara

Pana acum te-ai dus la sala si la alergat in parc intuitiv, dupa chef sau dupa program. Acum poti sa decizi in ce parte a zilei sa faci sport, in functie de rezultatul mai multor studii. 

Argumente pentru antrenamentul de dimineata:  

Te energizezi instant 
 
Este destul de greu sa te trezesti, dar gratie exercitiilor care vor ajuta la eliberarea endorfinelor, cum ar fi o alergare la 7 dimineata, te vei simti plina de energie si vei fi activa toata ziua. 
 
Te vei tine de program 
 
Studiile arata ca oamenii care fac miscare dimineata au mult mai multe sanse sa continue cu acest obicei fata de cei care fac sport seara pentru ca la prima ora din zi nu duci dupa tine o multime de griji, de situatii stresante sau poate chiar de tentatii de iesit la bere, cum se intampla seara. 
 
Scapi de o grija 
 
Pentru persoanele care stiu ca sportul e un fel de rau necesar, adica le este greu sa se mobilizeze, dar sunt constiente de beneficiile lui asupra organismului, miscarea de dimineata este minunata. Dupa ce ai alergat o ora inainte de micul dejun, apoi iti petreci toata ziua fara sa te mai gandesti deloc la sport. 

Citeste aici mai multe argumente pentru sportul de dimineata.
 

Argumente pentru antrenamentul de seara: 

 
Poti sa te antrenezi mai mult 
 
Dimineata esti mereu cu ochii pe ceas, gandindu-te ca trebuie sa faci dus, sa iei micul dejun si sa mai ajungi si la timp la serviciu. Seara, in schimb, poti sa stai cat vrei in parc sau la sala, mai ales ca de obicei la orele mai tarzii salile sunt mult mai libere. 
 
Corpul tau este pregatit 
 
Temperatura corpului tau este mult mai mare seara decat dimineata, fiind astfel pregatit pentru exercitii fizice. De asemenea, functiile musculare si forta ta ating cote maxime seara, astfel ca vei putea sa faci cateva repetari in plus. 
 
Te eliberezi de stres 
 
Dupa o zi plina de stres si de agitatie, putine lucruri functioneaza mai bine decat un antrenament bun. Ai putea sa incerci lovituri la sacul de box pentru a te elibera de frustrari sau o sesiune de yoga pentru un somn linistit.
 
 
Tags:
sport
dimineata
seara
stres
energie
studiu
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare