Alimente pentru un zambet sanatos

Secrete 16.07.2009 Madalina Stama

Evident ca nimeni nu-ti va impartasi micul secret, Nu ai sa auzi pe cineva spunandu-ti:”Da uite iti spun eu cum sa ai dinti albi, te duci pe straduta asta si de la primul chiosc pe care il gasesti cumperi pasta de dinti Y”. Haide, sa fim seriosi! Dintii ii aveti frumosi si sanatosi daca adoptati o alimentatie corecta, bogata in nutrienti, este adevarat ca si sedintele din cabinetele de stomatologie ajuta, dar nu la nesfarsit.

Si atunci care este acea dieta? Ce trebuie sa mananci? Care sunt sunt domnule acele alimente? Dar ce nu ai voie sa consumi? Probabil aceste intrebari roiesc in mintea voastra, asa cum roiau in mintea mea pana in momentul in care am aflat care este alimentatia corecta. Nu vreti sa o aflati? Sigur ca vreti.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Cunoasteti personajul urecheat, care facea tot felul de ghidusii si isi potolea foamea cu un morcov proaspat? Despre cine altcineva sa fie vorba decat despre Bux Bunny! Morcovii sunt o sursa excelenta de beta-caroten. Obisnuiti sa beti cafea sau sa rontaiti ciocolata? Atunci bag mana in foc ca stati prost la capitolul dinti albi.

Ei bine da, cafeaua, coacazele si vinul rosu pateaza dintii. Daca consumati macar unu din aceste alimente nu uitati sa includeti in meniul de zi cu zi si morcovii. Curata petele de pe dinti. Si daca nu am reusit sa va starnesc interesul aflati ca si merele ori telina sunt foarte bune pentru mentinerea stralucirii dintilor. Barbatii s-ar putea sa adore telina, stiu ei de ce.

Branza
Previne formarea cariilor. Nutrientii regasiti in branza precum calciul, fosforul si proteinele neutralizeaza placa dentara prevenind cariile. Daca consumati cateva feliute de branza dupa ce in prealabil ati consumat ceva dulce se va neutraliza efectul negativ pe care il are zaharul asupra dintilor. In plus, branza poate remineraliza dintii, ceea ce inseamna in mod cert dinti mai puternici.

 

Tags:
branza
stafidele
ceaiul verde
vitamina C
guma de mestecat
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare