Micul dejun in variante ideale

Am facut un sondaj fulget. Repondenti, zece amice. Intrebarea, una singura. Mananci dimineata? Trei mi-au spus ca da, sase ca nu, si una ca doar in week-end. Cele sase, care nu mananca dimineata, s-au scuzat sustinand ca nu pot manca la prima ora a diminetii si ca oricum nu au timp. In aceste context nu pot sa nu spun ca masa de dimineata este temeila unei diete sanatoase, si ca este necesara, pentru un metabolism echilibrat, mai ales in perioadele in care respecti o cura de slabire.

Toate cele zece mi-au spus insa ca beau cafea dimineata, cafea pentru care gasesc timp si sa o pregateasca si o savureze. Asa ca varianta cu "nu am timp" nu este credibila!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iata ce solutii am gasit pentru toate negatiile si scuzele lor, cu ajutorul celor de la Best Healt. 

Cel mai simplu mic dejun
Accept ideea ca sunt persoane care efectiv nu pot manca dimineata. Pentru acestea cea mai buna solutie este cafeaua cu zahar, sau si mai bine, ceai negru cu miere, indoit cu lapte, un suc de fructe si un baton de cereale, sau doi biscuiti din faina integrala. Este combinatia minima care iti asigura un start bun in fiecare zi. Dupa un astfel de mic dejun este obligatorie o gustare echilibrata undeva pe la ora 10.00-11.00.  

Clatite din faina integrala
Faina de grau integrala, oua, scortisoara si lapte – sunt ingredientele de baza pentru clatitele americane. La acestea adauga migdale, sau fistic, precum si miere sau sirop de artar. Impreuna cu o cafea cu lapte sau un suc de portocale combinata este un mic dejun perfect.  

Smoothie – varianta  pentru lenesi
Amesteca fructe de padure, iaurt fara grasimi, si o mana de cereale integrale, sau lapte, nuci macinate si cereale integrale. O alta varianta este iaurt si tofu impreuna cu ghimbir si putin mango. O solutie perfecta din punct de vedere nutritional, dar si in ceea ce priveste bugetul de timp alocat. Incearca si toate retetele de milkshake de aici.  

Iaurt, cerereale si nuci
Combina o portie de cereale cu iaurt si nuci, acestea fiind o sursa perfecta de omega-3 si antioxidanti. Poti adauga sirop de artar sau putina dulceata preparata in casa. Aceasta din urma are mai putine calorii alimentare decat cea preparata industrial. 

O gustare cu spanac
Combina rosii proaspete cu piure de spanac si oua fierte tari. Picura putin ulei de masline si savureaza totul cu o chifla din faina integrala. Micul dejun devine o sursa de vitamine valoroase si antioxidanti, dar si de fibre, iar proteinele din ou te ajuta sa te menti in forma, pana la pranz.  

Unt de arahide si jeleu
Combinata este ideala pentru masa de dimineata, daca adaugi si o clatita facuta cu faina integrala. Este un mic dejun ca in copilarie, tonic si satios, plin de antioxidanti. Consuma doar jeleuri nautrale, fara conservanti. Jeleul poate fi inlocuit cu afine, zmeura sau mure, proaspete ori congelate, dar si cu miere sau sirop de artar.  

Orez, nuca de cocos si fructe
Orezul este perfect pentru micul dejun, cu o singura consitie, sa fie brun. Adauga miere, nuca de cocos si fructe. Totul inseamna o sursa perfecta de calciu si vitamina D, fibre si antioxidanti. Plus ca o sa ai energie si vitalitate suficienta ca sa dai si la altii! 

Friganele si carne alba
Un inceput de zi in forta. Cateva conditii: foloseste paine integrala, ulei putin, si lapte fara grasimi, ca sa prepari friganelele. Poti avea o varinata dulce daca pui miere si scortisoara, si una sarata, daca mananci friganelele impreuna cu pui inabusit sau sunca slaba si putin spanac. Oricare varianta este perfecta! 

Tu mananci dimineata? Si daca da, ce?

Tags:
Micul dejun in variante ideale
nutritie sanatoasa
calorii alimentare
cura de slabire
mic dejun
alimentatie sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • cricketro
    1. cricketro 12.01.2011 09:52

    un ou fiert tare si 1 iaurt simplu SAU 1 felie de paine integrala, 25 g branza (cascaval) si 1iaurt simplu. Cam asa suna micul meu dejun. Uneori mananc un fruct (banana, portocola) cu 1/2 h inainte de micul dejun. Evident cafeaua e la putere

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare