Cele mai bune si cele mai rele alimente pe care le poti transforma in suc

Exista cateva fructe si legume pe care poti sa le transformi intr-un suc delicios sau pe care sa le adaugi in storcator, alaturi de alte ingrediente, si sa dea un gust deosebit. Dar exista altele pe care mai bine le mananci in stare naturala sau le pastrezi pentru smoothie-uri. 

Cele mai bune 

 
Tijele de telina echilibreaza gustul unui suc de verdeturi si ii da o aroma usor amaruie. 

Ghimbirul proaspat are o multime de beneficii pentru sanatate (este antioxidant, antiinflamator) si daca adaugi doar 2,5 centimetri la sucul de fructe si legume pe care il prepari, vei obtine un gust usor iute. 
 
Ardeii grasi, fie ei rosii, portocalii sau galbeni, sunt plini de vitamine C si dau o aroma dulceaga sucului tau, fara sa adaugi niciun strop de zahar. 
 
 

Cele mai rele 

 
Intre noi fie vorba, e mai bine sa mananci un mar decat sa il faci suc, pentru ca astfel te vei bucura de mai multe fibre. Insa, intr-adevar, merele mai inmoaie putin aromele tari, dar trebuie folosite rar. 
 
Bananele, impreuna cu mango si papaya, nu prea au cum sa te bucure cu sucul lor, asa ca mai bine le pastrezi pentru smoothie-uri. Incearca un smoothie cu avocado, mango si banana
 
Fructele de padure contin o multime de vitamine, antioxidanti si aduc o groaza de beneficii sanatatii, insa sucul pe care il dau este aproape gol din punct de vedere nutritiv. Asa ca mai bine le consumi ca atare sau in smoothie-uri.
 
 Foto: Hepta.
Tags:
suc
smoothie
fructe
legume
alimente
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare