Consuma dimineata budinca de orez si dupa o saptamana ai minus 5 kg

Exista multe tipuri de budinca pe care le poti incerca, dar nu toate sunt la fel de sanatoase si hranitoare la micul dejun cum este budinca de orez. Din pacate, multe persoane se feresc sa consume orezul cand vor sa slabeasca, dar este o mare greseala. Mai degraba cerealele cu zahar si lapte dimineata ingrasa, daca alegem exact acele tipuri de cereale nesanatoase, pline de zahar si care se gasesc in cutii colorate care fura orice privire. Orezul este un aliment de baza si are ceva mai multe calorii spre deosebire de alte alimente tocmai pentru ca nu va fi nevoie sa consumi mai mult de 4 linguri mari la o masa in combinatie cu alte alimente slab calorice si sanatoase. Orezul consumat sub forma de budinca sau porridge este si mai hranitor si este pacat sa nu profiti de beneficiile sale dimineata sau oricand doresti.
 
Budinca de orez nu doar ca este hranitoare, ci este si mai slab calorica decat clasica mancarica de legume cu orez, carne si diverse alte ingrediente, care adunate aduc un aport caloric destul de mare.  
 
De ce se feresc unii de orez? Ei bine, orezul este un carbohidrat in fond, iar daca nu este consumat corect va aduce kilograme in plus. Atunci cand te vei limita la combinatii cat mai simple vei ajunge la concluzia ca orezul chiar poate fi un adevarat aliat in procesul de slabire si mentinere. Un alt aspect pentru care unii se feresc de orez ar fi faptul ca presupune prea mult timp de preparare si este destul de pretentios la gatire, fiinda se lipeste. Noi iti vom dezvalui solutia la toate neajunsurile de pana acum si vei ajunge sa indragesti si mai mult orezul, indiferent de scopul urmarit.
 
 

Cum ajuta orezul la slabit?

 
Evident, nu orice tip de orez este indicat in cura de slabire sau mentinere. Recomandat este orezul integral, orezul brun sau negru si orezul rosu. Sunt tipuri mult mai sanatoase, mai nutritive si contin mai putine calorii decat clasicul tip de orez, Despre orez trebuie sa stii ca poate inlocui carnea cu succes, ouale, este perfect pentru vegani si vegetarieni pentru ca ofera consistenta necesara, dar aceasta consistenta uimitoare este perfecta si in curele de slabire si mentinere.
 
Dupa 4 linguri mari de orez sanatos si slab caloric si consumat cat mai simplu vei avea impresia ca ai consumat cea mai cosnsitenta masa din lume. Nu degeaba orezul este unul dintre cele mai accesibile si la indemana alimente alaturi de cartofi, de exemplu.
 
 
Pe langa beneficiile mentionate trebuie sa stii si ca si organismul va avea de castigat in ceea ce priveste aportul de nutrienti. Va beneficia de fibre de calitate, fitonutrienti esentiali pentru digestie si proteine vegetale de calitate superioara. Mai ai dubii acum ca orezul nu trebuie consumat in dieta?
 
Un ultim avantaj ar fi si faptul ca orezul ajuta in curele de ingrasare sanatoasa prin depunere de masa musculara, dar asta doar daca faci niste combinatii mai complexe cu ajutorul lui si nu la fel de simple ca in cazul celor care isi doresc sa slabeasca.
 
 
 

Cum preparam inedita budinca din orez?

 
In primul rand, inainte de a utiliza orezul ca ingredient cheie este neecsar sa-l tii in apa calduta intr-un bol inalt timp de 10-15 minute. Se va inmuia si va fierbe mult mai usor, dar secretul acesta te ajuta sa nu se mai lipeasca deloc orezul de fundul vasului in care il vei fierbe. 
 
Acum ca ai descoperit secretului orezului preparat perfect si fara stres, iata ce ingrediente iti trebuie pentru o budinca sanatoasa din orez sau porridge:
 
  • 5 linguri de orez sanatos (alege soiul preferat)
  • 200 ml de lapte integral sau vegetal (cocos, migdale, din seminte de canepa decorticate, de soia bio)
  • 3 linguri de zahar brun sau 1 lingura de indulcitor natural
  • 2 mere curatate de coaja – se taie cuburi sau se dau prin razatoare
  • 3 linguri de pudra de cacao - optional

 
Pasii de preparare sunt destul de simpli:
 
1.Orezul hidratat mai intai in apa se lasa la fiert 15 minute, apoi se adauga laptele si zaharul sau indulcitorul si se mai lasa 10 minute pe foc. Poti renunta la blender daca vrei o budinca mai atre.
 
2.Scurge bine orezul si adauga-l la blender pentru a obtine o pasta cremoasa si apoi adauga totul intr-un bol si amesteca bine. Adauga mere rase, stafide, alte fructe sau chiar legume.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
budinca
orez
budinca de orez
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare