Cum sa consumam rosiile ca sa slabim usor si progresiv?

Diete clasice 07.05.2018 dietetik
Nu toate persoanele care vor sa slabeasca au incredere sa consume rosii. Unii cred ca ar aduce de fapt kilograme in plus, dar nu este asa. Conteaza foarte mult si cum le consumam ca sa ne ajute la slabit. Rosiile sunt niste minunatii atat pentru sanatate cat si pentru procesul de slabire si asta pentru ca intra in categoria alimentelor rosii, alaturi de cele verzi, galbene si mov ce contin o multime de antioxidanti benefici organismului. Rosiile contin in plus si o substanta numita grelina care scade nivelul hormonilor ce produc poftele excesive de mancare. Vei manca atat cat are nevoie organismul tau si vei slabi progresiv si sanatos. Rosiile sunt foarte practice pentru consum si asta pentru ca merg incluse in diverse combinatii si anume salate, smoothieuri, supe crema, rosii umplute la cuptor, rosii la grill sau sosuri diverse si chiar rosii uscate. In randurile urmatoare vom afla exact cum trebuie consumate rosiile pentru slabire!
 

De sa slabim cu rosii?

 

Am aflat deja ca ne taie pofta excesiva de mancare, care are legatura de regula cu mancarurile nesanatoase, dar rosiile sunt pretioase si prin alte aspecte. Ele contin 94% apa, deci te scapa imediat de toxine si retentia de apa, fapt care ajuta sa dai jos aproximativ 1 kilogram pe zi in functie de organism si conditia fizica. Conteaza si ce regim alimentar mai abordezi in afara de rosii.
 
Rosiile contin aproape toate vitaminele si mineralele necesare organismului, fibre si o multime de antioxidanti care accelereaza metabolismul, curata organele de toxine si le protejeaza, imbunatatesc digestia, sprijina miscarile intestinale pentru a scapa de constipatie, curata sangele, te scapa de colesterolul rau si previn diabetul, iar beneficiile le vei observa inca de la prima masa. Faptul ca sunt atat de apoase le face perfecte pentru consum in orice moment al zilei cand simti nevoia sa te racoresti, iar cu cat le consumi mai des crude si in combinatii cat mai simple vei slabi mai usor. Trebuie sa stii ca prin gatire, rosiile isi pierd o parte de nutrienti. 
 
 
Poate te intrebi si cate calorii are o rosie. Evident, un numar atat de mic ca nici nu are rost sa-l luam in calcul si anume 17 calorii o rosie mai mare. Putinele calorii ne permit uneori sa ne jucam cu diferite combinatii ce includ consumul de rosii, iar in perioada aceasta le gasim din plin in magazine si piate. Sfatul nostru este sa te axezi mai ales pe consumul de rosii din surse bio pe care le poti gasi in piete sau de la fermieri sau din gradina personala si spunem asta pentru ca vei castiga o cantitate mai mare de nutrienti. De asemenea, vei preveni consumul de rosii injectate, crescute in laborator sau stropite cu diverse pesticide toxice.
 
 

Cum trebuie sa consumam rosiile daca vrem sa slabim?

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Evident, rosiile trebuie consumate crude cu precadere impreuna cu diverse frunze de salata, ierburi aromatice, mirodenii si chiar in combinatii cu legume precum varza, telina, castravetii, morcovii. Daca pui si 1-2 linguri de ulei de masline si otet balsamic este perfect. Exista 2 variante de dieta si anume sa consumi rosii crude in diverse combinatii la fiecare masa pentru 5-7 zile sau sa respecti un meniu de o saptamana ce presupune si consumul altor mancaruri din rosii, dar gatite in mod sanatos. Iata cum arata meniul orientativ:
 
Micul dejun:
 
1. Ceai verde in loc de cafea
2. 2 felii de paine integrala prajita cu rosii si masline
3. 120 grame de iaurt degresat cu sunca de pui si 1 rosie
4. 2 felii de paine graham cu branza slaba si 1 rosie
5. 150 grame de salata de rosii cu mozzarella, busuioc si paine graham
 
 
Pranzul - trebuie sa aiba sub 300 de calorii si aveti urmatoarele variante:
 
1. Supa de rosii- 300 grame , 1 felie de pepene rosu
2. Salata greceasca-250 grame , 2 piersici
3. Pui cu sos de rosii si usturoi-200 grame, 150 grame de struguri
4. Dovlecei fierti cu rosii, 250 grame, 1 iaurt cu fructe naturale
5. Rosii umplute cu orez si pui-2000 grame, 1 baton cu cereale
 
 
Cina:
 
1. 150 grame paste cu sos de rosii
2. 300 grame salata verde cu rosii si ton
3. Supa crema de dovlecei cu cartofi si rosii
4. Pastrav cu sos de rosii si usturoi- 150 grame
5. Salata de rosii cu pui la gratar-250 grame
 
 
 
 
 

 

Tags:
rosii
cum consumam rosiile ca sa slabim
slabim usor si progresiv
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare