De luni pana duminica cate un mic dejun diferit si slab caloric

Te-ai saturat de clasica omleta cu cascaval dat prin razatoare? Daca da, tine cont ca aduce si multe kilograme in plus daca este consumata zilnic sau regulat, iar daca tii la silueta si sanatate este necesar sa aduci organismului o varietate de nutrienti pretiosi. In plus, micul dejun este cea mai importanta masa a zilei si asta pentru ca aduce un boost important de energie, care te va ajuta pe timpul zilei sa arzi caloriile usor. Cu alte cuvinte spus, metabolismul va fi accelerat in fiecare zi si nu te vei mai confrunta cu oscilatii de greutate.
 
Ne-am gandit sa-ti propunem cate un mic dejun simplu, rapid si slab caloric penru fiecare zi a saptamanii ca aduci organismului nutrientii necesari si te va ajuta sa simti o senzatie acuta de foame tot restul zilei. Prin urmare, vei manca mai putin la celelalte mese principale ale zilei si vei avea multa energie sa-ti desfasori activitatile.
 
Chiar daca stai prost cu timpul nu este problema. Nu vei pierde mai mult de 5 minute dimineata pentru a pregati mancarurile propuse de noi si sunt la fel de gustoase si daca le pregatesti cu o seara inainte. Ele pot fi luate chiar si la locul de munca in caserole inchise bine ermetic si sunt absolut delicioase si satioase.
 
In cazul in care nu obisnuiesti sa mananci dimineata, iti poti forma foarte usor acest obicei mancand cate putin in fiecare zi. Vei fi uimit de starea de bine pe care o vei avea!
 

LUNI

 
Piure cu ceapa si verdeata
 
Un piure simplu, dar de efect. Ingrediente:
 
  • 4-5 cartofi sau cati vrei – se fierb
  • 1 ceapa rosie sau galbena – se taie marunt
  • 1 cana de verdeturi crude si tocate (alege ce vrei)
  • 1-2 linguri de otet
  • 1 lingura de condiment curry sau turmeric
  • 1-2 linguri de ulei de masline
  • Sare si piper dupa gust
  • Poti decora cu seminte de care vrei sau nuci, migdale

 

MARTI

 
Bruscheta clasica cu rosii
 
Feliile de paine pot fi crude sau rumenite si apoi se decoreaza cu o salata din 2-3 rosii taiate cat se poate de marunt, 1-2 legaturi de patrunjel tocat, branza feta data prin razatoare si jumatate de ceapa rosie.
 
 
 

MIERCURI

 
Ardei gras umplut cu salata de cruditati
 
Ai nevoie de un bol in care sa pregatesti o salata de cruditati cu legume taiate marunt. Acesta va fi umplutura pentru ardeii grasi de diferite culori.
 
 

JOI

 
Rosii umplute cu ton
 
Rosiile vor fi umplute cu o salata din ton in apa si legume crude si taiate marunt ca in exemplul anterior. Nu uita sa folosesti multe verdeturi.
 
 

VINERI

 
Guacamole cu busuioc
 
Inspirat din mancarurile mediteraneene si vei folosi:
 
  • 2 avocado
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 ceapa rosie
  • 7-8 rosii cherry
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 2-3 catei cruzi de usturoi si faramitati sau 1 lingura de usturoi pudra (condiment)
  • Frunze de busuioc faramitate
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingura de otet
 
Avocado se curata si se faramiteaza cu o furculita intr-un bol si se adauga pe rand ingredientele  faramitate. Se amesteca bine!
 
 

SAMBATA

 
 Norisori din oua
 
Ingredientele de care ai nevoie sunt la indemana, deci nu ai piedici la prepararea mancarii. Pasii de preparare ii gasesti aici! Ai nevoie doar de:
 
  • 4 oua mari (sau mai multe in functie de cati norisori vrei sa pregatesti)
  • 1 lingurita de sare (daca vrei un tip de sare mai sanatos alege sarea kosher sau Himalaya) – dar merge orice tip de sare
  • Pentru decorare la final – patrunjel, marar, oregano, rozmarin, fulgi de chilli, etc.)
  • Condiment curry, turmeric sau boia iute sau dulce – daca vrei o nota potrivit de iute in stil mexican (sa stii ca si culoarea va fi spre galben-rosiatic)

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

DUMINICA

 
Piept de pui Hasselback sua pieptul de pui acordeon
 
Ai nevoie de un piept de pui dezosat pe care sa-l tai in jumatate, iar cele 2 parti se cresteaza suficient de adanc cat sa para buzunare. Inauntru pui ingredientele dorite, pui mancarea la cuptor intr-un vas inalt si termorezistent  si o lasi 20 de minute. Iti poti pregati chiar mai multe bucati ca sa ai pentru tot restul zilei sau si a doua zi. Tine cont ca legumele alese si restul ingredientelor se taie rondele sau se toaca.
 
 
 
Tags:
mic dejun
mic dejun slab caloric
mic dejun diferit
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare