Dieta de 90 de zile

Dieta de 90 de zile combina un regim eficient de slabire cu o dieta disociata care iti imbunatateste starea de sanate. Dieta impune modificarea stilului alimentar, iar pastrarea unui regim de viata sanatos, dupa treminarea celor 90 de zile este esentiala, pentru ca in caz contrar exista riscul efectului yo-yo.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta de 90 de zile impune un plan alimentar, care trebuie riguros respectat. Este obligatorie miscarea fizica, facuta constant in tot cursul dietei. Constant inseamna cel putin trei reprize de fitness intr-o saptamana si 30 de minute de mers pe jos in fiecare zi. Respectata cu atentie dieta de 90 de zile de poate scapa de 15-20 de kilograme si scaderea tensiunii arteriale. Este foarte util daca planul alimentar este facut de un nutritionsit, care sa inteleaga exact cum functioneaza metabolismull tau si care sunt particularitatile personalitatii si stilului tau de viata. Dieta de 90 de zile variaza de la o zi la alta. De exemplu, o zi este ziua cu proteine, a doua se concentreaza pe amidon, a treia zi pe carbohidrati, a patra pe fructe si legume, dupa care ciclul se repeta.

O alta regula a dietei de 90 de zile este controlul portiilor. Scopul este acela de a scadea aprotul caloric zilnic pana la un nivel sanatos. Un sfat eficient pentru a reduce portiile este acela de a manca cantitati mici si des. Incearca sa imparti caloriile zilnice in mod egal intre mesele principale si cele doua gustari ale zilei.

Evalueaza coret ceea ce mananci pentru a avea energia de care ai nevoie. Corpul tau are nevoie de calorii pentru energie, dar este important sa alegi caloriile nutritive. Acestea provin din legume, cereale integrale, fructe, lactate cu continut scazut de grasimi si surse de proteine ??slabe. Produse zaharoase si bsuturile contin calorii goale, iar consumul lor trebuie suprimat in cele 90 de zile de dieta. In cursul dietei de 90 de zile evita dulciurileschimbandu-le cu fructe, atunci cand ai pofta de ceva dulce.

Citeste mai departe schita unui plan alimentar. De notat este faptul ca alternanta proteine/carbohidrati/amidon/fructe trebuie respectata stric pe toata perioada dietei.

Tags:
Dieta de 90 de zile
dieta disociata
calorii
dieta pentru scaderea in greutate
alimentatie sanatoasa
yo-yo
dieta Rina
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • amandadulcika
    1. amandadulcika 04.12.2012 13:34

    Buna! Sunt Amanda si vreau sa va spun pe scurt cate ceva despre mine. Am avut 114,8 kg in data de 10 aprilie a.c. Am inceput un program de slabire cu produsele HERBALIFE..care a necesitat un foarte mare efort din partea mea(atat material cat si psihic ,fiind foarte costisitor insa a fost mare nevoie si de dorinta mea de a face o schimbare)In 5 luni si jumatate am slabit 18 kg....2 saptamani am stagnat la pragul de 97 de gk.Am cosnultat un nutritionist, care mi-a fixat o tinta de minus 15 kg, cu un regim strict.Am urmat intocmai..si am labit intr-o luna 12 kg, ajungand la 85 de kg.Imi doresc din suflet sa mai slabesc macar 5 kg..insa observ ca din nou stagnez de o luna de zile la 85 de kg. Sfatuiti-ma ce sa fac sa depasesc si acest prag......cred ca pragurile mele au fost aprox.din 5 in 5 kg..Imi doresc sa ajung la 79-80 de kg...si consider ca greutatea asta reprezinta un prag psihologic ..acela de a spune ca sunt sub 80 de kg si nu peste.....Un amanunt...am 1,75 m inaltime si 48 de ani. Va multumesc anticipat!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare