Dieta fara sare

Dieta fara sare este o dieta pe care de cele mai multe ori o respectam doar la sfatul si recomandarea medicului, in cazul unor suferinte acute sau cronice. Dar dieta fara sare este un mijloc foarte eficient ca sa scapi de cateva kilograme in plus.

           

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Ceea ce trebuie inteles este ca dieta fara sare nu inseamna mancare fara gust. Ierburile proaspete si alte condimente sanatoase adauga gust mancarurilor, din care sarea, lipseste.  Dieta fara sare scade tensiunea arteriala, imbunatateste starea inimii si reduce retentia lichidelor din corp. Acest exces de lichide se aduna in maini, glezne, abdomen si nu numai, iar eliminand edemele, scapi de kilograme in plus.

Mai trebuie spus ca sodiul, pe care sarea il contine este un mineral fundamental necesar organismului, dar excesul este la randul lui foarte danunator.

Iata cateva solutii care te pot ajuta sa reduci cantitatea de sodiu pe care o consumi, tot atatea reguli principale pentru dieta fara sare. Tine cont si de lista cu cele 10 alimente cu un continut ridicat de sare, pe care este indicat sa le eviti . Renunta la obiceiul de a pune o solnita pe masa. Aceasta obisnuita este sursa principala de sodiu din dieta unei persoane. Sarea contine 40% sodiu. O lingurita de sare de masa contine 2000-2400 mg de sodiu!

Poti reduce consumul de sodiu cu 30% daca nu adaugi sare cand gatesti si cand mananci. Poti adauga piper, rozmarin, pudra de usturoi, pudra de chili, oricare alte condimente naturale si ierburi proaspete.

Evita mancarea de tip fast-food dar si chipsurile, alunele sarate, supele in plic, biscuiti sarati. Evita alimentele care contin adaus de sare, sodiu sau monoglutamat de sodiu.

Cautati produse care sunt etichetate “fara sodiu”, pentru ca acestea contin doar cinci miligrame sau chiar mai putin.

Consuma produse proaspete si cat mai putine produse procesate. Mananca acasa, mancare gatita in casa, pentru ca in asa fel poti controla cantitatea de sare din mancare.

Inlocuieste sarea cu clorura de magneziu sau clorura de potasiu, dar in catitati rezonabile.

Bea multa apa plata. Este cea mai buna solutie pentru a reduce aportul de sodiu. Apa carbogazoasa, sucurile sau alte bauturi contin sodiu.

Alege in principal, portocale, piersicile, gemurile de fructe naturale, laptele degresat si cerealale integrale, peste si carne de pui. Sunt alimentele care contin cea mai mica cantitate de sodiu, recomanda Fitness and free bies.

Dieta fara sare este o alternativa sanatoasa si eficienta, pentru dietele care urmaresc scaderea in greutate, efectele benefice fiind evidente.

Tags:
dieta fara sare
sare
sodiu
dieta pentru scadere in greutate
alimentatie sanatoasa
metabolism hipertensiune
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare