Dieta rapida

Ai nevoie de o dieta rapida? Iti oferim una dintre cele mai bune solutii. Aceasta dieta cu rezultate rapide este deosebit de eficienta si, respectata cu atentie, te scapa de un kilogram pe zi. Este o dieta rapida asociata cu un regim de detoxifiere. Dietele rapide nu sunt indicate, pentru ca riscul de a reacumula kilogramele pierdute, adica efectul yo-yo, este foarte mare. In plus, o dieta rapida, daca este "tinuta"  mai mult de o saptamana duce la dezechilibre nutritionale care determina incetinirea metabolismului. Daca alegi o dieta rapida trebuie sa stii trei reguli de baza:

1. Dietele rapide nu trebuie respectate mai mult de trei-patru zile.
2. Trebuie urmate de un interval de doua-trei zile de "revenire", adica de un regim foarte sanatos, care sa nu depaseasca numarul de calorii din cursul dietei rapide plus 250-300 de calorii.
3. O dieta rapida se aplica doar o data la trei luni de zile, niciodata mai des!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Dieta rapida poate fi respectata pe o perioada de patru zile, dupa care, pentru alte doua-trei zile, trebuie sa dovedesti retinere si prudenta pentru a nu reacumula  kilogramele pierdute. Nu este o dieta usoara, dar eficienta si timpul foarte scurt al restrictiilor o face utila. Dieta este una saraca in calorii. Nu vei suferi de foame pentru ca este bogata in proteine, care iti dau o senzatie de satietate relativ confortabila. Dieta exclude complet zaharul si grasimile animale.

Eficienta acestei diete rapide este determinata de o serie de modificari metabolice, astfel ca dieta exclude inlocuirea unui aliment recomandat cu altul de "asemanator", iar meniul trebuie respectat pana la ultima virgula. Evident ca aceasta dieta rapida are si inconveniente. Este o dieta restrictiva care exclude nu doar zaharul si grasimile animale, dar si lactatele si orice produs fainos. Dieta iti poate da o stare de slabiciune, dar timpul scurt al dietei face ca efectele secundare sa fie trecatoare. 

Iata cum arata planul dietei, in cele patru zile.

Micul dejun este format, fara exceptie, dintr-o ceasca de cafea, fara zahar si fara lapte si jumatate de grapefruit.

Ziua 1. La pranz, o friptura la gratar, o salata verde mare, fara grasimi, doua rosii si un mar. Seara, doua oua fierte o portie generoasa de fasole verde si un mar.
Ziua 2. La pranz, o friptura la gratar si un pahar mare de suc de rosii. Seara, o portie mare (in fapt cat vrei!) de conopida si dovlecei inabusiti la cuptor, cu o lingurita de ulei si suc de lamaie, plus o portie mare de fasole verde si un mar. 
Ziua 3. La pranz, o friptura la gratar, o salata verde si o cana de suc de rosii. Seara, pui la gratar si rosii coapte plus un pahar de suc de mere sau prune.
Ziua 4. La pranz, doua oua fierte, o portie mare de fasole verde, o cana de suc de rosii. Seara, friptura la gratar, salata verde si un pahar de suc de ananas, fara niciun pic de zahar sau trei felii de ananas proaspat. 

La fiecare masa carnea nu trebuie sa depaseasca circa 200 de grame. Este recomandata carnea de pui si curcan, dar se poate manca si muschi de vaca si de porc sau peste slab. Portiile de legume pot fi indestulatoare, dar trebuie consumate fara grasime. In schimb poti folosi orice fel de condimente. Limiteaza sever consumul de sare si bea cel putin doi litri de apa pe zi, scrie Cuisine AZ.

Apa este necesara pentru ca aportul de proteine este foarte mare, iar in absenta unei bune hidratari dieta nu este eficienta, plus ca rinichii si ficatul sunt suprasolicitati. Dupa cele patru zile de dieta rapida, in care vei scadea circa 4-6 kilograme, urmeaza o perioada de revenire in care trebuie sa respecti meniul initial al dietei, dar adaugi cereale la masa de dimineata si lacate degresate in cantitati moderate. Raman valabile restrictiile la fainoase, grasimi animale si zahar.

Tags:
Dieta rapida
efectul yo-yo
metabolism
calorii
dieta cu rezultate rapide
dieta pentru scaderea in greutate
proteine
grasimi
meniu de dieta
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
9 Comentarii
  • cazacualexandra
    1. cazacualexandra 20.10.2011 18:16

    suna bine

  • apostol diana
    2. apostol diana 30.11.2011 20:32

    cum pot scapa de grasimea de pe burta? si de pe coapse?

  • curcan mihaela
    3. curcan mihaela 14.12.2011 11:06

    iti spun eu,Diana:eu acum 5 zile aveam 75 de kg,acum am 70,am tinut multe diete,dar eu nu am vointa,asa ca iata ce am facut si colaceii aproape sunt inexistenti,este adevarat ca am facut exercitii 10 minute dimineata inainte de masa si 10 seara,nu mi se par asa multe,daca eu sunt o puturoasa si tu poti sa faci ce am facut eu: am transformat toata mancarea in lichide,am dat-o prin blendar,si de cate ori mi-a fost foame am baut acel lichid,adica: in prima zi eu am dat prin blendar toate fructele care le aveam in casa,am ajuns la 3 Litri,sincer bei toata ziua si nu tie foame,crede-ma:in a doua zi am fiert toate legumele,zarzavat din casa si le-am dat prin blendar,daca pui ardei,morcovi,pastarnac in acel amestec iese dulce si o poti manca toata ziua,nu le fiebe prea mult ca se duc toate proprietatile,a treia zi am avut pofta de lapte,dar ma doare stomacul daca il beau simplu,asa ca la 2 litru de lapte am pus 4 banane si de cate ori mi-a fost foame am baut asta,a patra zi am mancat salata de peste marinat,adica fierbi pestele,il amesteci cu o linguita de ulei si o jumatate de suc de lamaie,putin piper si apoi am repetat si voi repeta pana voi ajunge la greutatea dorita,nu stiu cat de sanatoasa este,dar e singura care o pot tine,nici dieta de 90 de zile care e mai sigura si iti permite de toate sa mananci nu am putut,iti spun doar ce ma ajutat pe mine,dar la final nu voi ajunge sa ma indop cu fast food si alte prajeli,stomacul se va invata sa numai manance atatea dulciuri si prajeli,si mai ales carne,pt mine e de ajuns sa imi dezvat corpul de prajeli si dulciuri,prefer sa mananc banane decat dulciuri,caloriile din dulciuri care au zahar prefabricat,nu sunt tot una cu caloriile din fructele care au zaharul lor propriu

  • curcan mihaela
    4. curcan mihaela 14.12.2011 11:16

    http://prodieta.ro/banane-proprietati-nutritive-potasiu-efect-ulcer-diaree-sanatate/ diana aici scrie cat de bine face laptele cu bananele,este un pansament pt stomac si oase,nu lua amintee la ce spun ceilalti despre banane si lapte,mie imi spusesera ca fac ulcer de la astea,dar uite doctorii si nutritionostii ce spun despre lapte si banane,e fantastic,nici eu nu am stiut

  • lmglmg
    5. lmglmg 15.01.2012 22:22

    Vreau sa incep si eu de maine aceasta dieta. Tineti-mi pumnii! Imi doresc nespus de mult sa obtin rezultate. Pe curand!

  • lmglmg
    6. lmglmg 15.01.2012 22:25

    Revin cu o intrebare: La aceasta dieta nu am voie cafea?

  • otiliaignat
    7. otiliaignat 17.01.2012 10:01

    Ba da. Micul dejun contine o ceasca de cafea. Ideea este sa nu adaugi zahar. Merge si o a doua ceasca de cafea, tot fara zahar, dar cel mai bine, a doua ceasca de cafea o inlocuiesti cu ceai verde.... succes!

  • lmglmg
    8. lmglmg 17.01.2012 13:07

    Multumesc mult! Nu am fost atenta cand am formulat intrebarea. Ma refeream la o a doua cafea pe zi.A cum m-am lamurit. Sper sa ma descurc. O zi buna!

  • denigra
    9. denigra 02.07.2012 20:05

    buna fetelor. de maine tin si eu aceasta cura.urati-mi succes

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare