Exercitii fizice usoare pentru o luna - arderea caloriilor si modelare corporala

Fitness 11.10.2018 dietetik
Daca vrei sa slabesti in toate zonele corpului si sa ai un corp bine definit, atunci trebuie sa imbini exercitiile pentru arderea caloriilor cu cele pentru sculptare sau tonifiere. Mai mult decat atat, este esential sa respecti un program de slabire si modelare pentru cel putin o luna ca sa vezi rezultate satisfacatoare, iar exercitiile se executa zilnic cate 10-15 minute. Dupa o luna vei putea sa executi exercitile cam de 3-4 ori pe saptamana pentru mentinere, deci iti va fi mult mai usor. 
 
Pentru ca stim cat este de greu sa apelezi la serviciile unui instructor de fitness foarte bun si ca timpul este o resursa pretioasa de care nu dispunem multi, ne-am gandit sa te ajutam cu cel mai simplu si rapid program de slabire si tonifiere. Mentionam ca orice poate executa exercitiile, indiferent de varsta sau conditia fizica, exercitiile sunt usoare si distractive, asadar nu va fi o corvoada sa le faci in fiecare zi si te poti astepta la primele rezultate dupa 1-2 saptamani.
 
De ce avem nevoie si de sculptare corporala? Multi nu inteleg importanta acestui aspect si asta pentru ca se gandesc ca este inutil, avand in vedere ca nu toata lumea isi doreste sa practice fitness de performanta si sa participe la concursuri specifice. Orice specialist in nutritie si sport iti va spune ca dupa ce scapi de un anumit numar de kilograme este destul de greu sa ai o piele ferma care sa te faca sa te simti sigur pe tine in costumul de baie sau in haine mulate. Acestea fiind spuse, nu exista slabire de calitate fara exercitii de modelare corporala si partea buna este ca le poti executa in confortul propriei case fara a avea nevoie de accesorii sau instructor personal. 
 

Exercitii pentru arderea caloriilor

 

Inainte de a te apuca de exerctiiile de modelare trebuie sa scapi de un minim de kilograme. Poate fi vorba de 3-5 kilograme pentru inceput si apoi poti combina exercitiile de ardedere a caloriilor cu cele de sculptare. Iata ce propunem:
 
1.Alergare pe loc
 
Cred ca este cel mai bun exercitiu cardio pentru arderea caloriilor. Iti pune in miscare tot corpul si arzi destul de multe calorii. Plus de asta, este mult mai usor sa alergi pe loc decat sa iesi in parc la alergare usoara. Tot ce trebuie sa faci este sa tii bratele pe langa corp si sa alergi pe loc timp de 3 minute. In timp poti creste cu cate 2-3 minute, dar asta cand te obisnuiesti. Nu este necesar  sa te plimbi prin casa daca nu vrei, ci poti sta pe loc cat timp executi exercitiul.
 
 
 
 
 
2.Exercitiu cu joc de picioare
 
Exercitiul se executa pe fiecare picior, iar miscarea trebuie sa fie de ridicare in fata-spate-lateral. Se fac 2-3 serii pe fiecare picior a cate 25 de repetari. Vei pune in miscare tot corpul ca sa executi acest exercitiu.
 
 
3.Sarituri in toate directiile
 
Adu-ti aminte de copilarie si sari cat poti tu de tare stanga, drepata, sus-jos timp de 1-2 minute. Este un alt exercitiu cardio foarte eficient ca sa arzi calorii.
 
 
 
 

Exercitii de modelare corporala

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Iata ca am ajuns la ce intereseaza pe toata lumea si anume sculptarea corpului. Atat femeile cat si barbatii sunt interesati de acest aspect, asa ca ia aminte:
 
1.Genuflexiuni sumo
 
Daca vrei un exercitiu atat cu afect de ardere a caloriilor cat si modelare poti incerca fara griji genuflexiunile sumo. Iti vor lucra tot corpul, in special partea inferioara a corpului (picioare, coapse, fese, solduri, glezne, gambe). Exercitiul se executa stand cu picioarele departate cat poti de mult si executi clasicele genuflexiuni. Sunt necesare 25 de repetari si 3 serii. Poti lua pauza 10 secunde intre serii. Rezultatele te vor uimi.
 
 
2.Exercitiu de extensie a corpului pentru modelare
 
Este un exercitiu inspirat din clasicele abdomene, care sunt destul de greu de executat. Exercitiul de fata este simplu si de efect. Tot ce trebuie sa faci este sa stai pe o saltea sau un pat cu saltea relativ tare, sa tii bratele dupa cap si sa faci forfecare cu picioarele. Ai grija ca genunchiul stang sa atinga cotul drept si invers. Sunt necesare 2-3 serii a cate 25 de repetari. Poti lua pauza 10 secunde intre serii.
 
 
3.Plank pentru arderea caloriilor si sculptare
 
 
Stai in pozitie de flotare nemiscat si incordeaza tot corpul. Mentine pozitia 1 minut si repeta. Iti vei lucra toti muschii din corp.
 
 

 

Tags:
arderea caloriilor
modelare corporala
exercitii fizice usoare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare