Greseli in dieta

Daca respecti o cura de slabire, dar rezultatele intarzie sa apara sau dupa ce ai slabit putin, acum bati pasul pe loc, este clar ca faci greseli in dieta. Iata care sunt principalele greseli care fac dieta ineficienta.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Mananci prea putin. Ca sa slabesti trebuie sa mananci. O dieta care scade sub 1.200 de calorii pe zi, face ca metabolismul sa reduca la minimum arderile, iar corpul se limiteaza la consumul exclusiv al celor 1200 de calorii pe care le primeste zilnic. Adica desi mananci foarte putin, nu slabesti. Si daca treci peste mesele zilnice iti ingreunezi procesul de slabire, caci organismul intra in "panica" si stochezea energie, blocand rezervele. Daca sari peste micul dejun, metabolismul devine lenes si arde  putine calorii, pentru ca "stie" ca este privat de nutrienti. Ideal este ca dimineata sa  consumi 350-500 de calorii, ca sa-ti tii in priza metabolismul.

Mananci prea mult dupa ce faci miscare. Daca arzi 300 de calorii in timpul exercitiilor fizice, si apoi te delectezi cu carbohidrati si grasimi, bilanutul o sa fie in defavoarea ta. Vei acumula in loc sa slabesti. Dupa sala este recomandat sa mananci proteine si sa te hidratezi, iar totalul aportului caloric nu trebuie sa fie mai mare de 150 de calorii.

Bei prea multe bauturi dietetice. Aceste este un subiect despre care noi am tot scris. Bauturile dietetice, adica cele cu indulcitori, ca si alimentele "fara grasimi" nu-ti sunt de folos in dieta. In plus acestea, toate, au aditivi deosebit de daunatori care salveaza gustul. Cercetatorii spun ca sucurile dietetice iti fac mai mult rau decat bine. Intr-un studiu realziat in 2011 s-a constatat ca persoanele care consuma acest tip de lichide se aleg, in 10 ani, cu un important surplus de kilograme. Adica alimentele dietetice, nu sunt dietetice!

Te invarti printre supraponderali. Stii cum se spune, cine de aseamana se aduna! Nu-ti recomand sa-ti schimbi prietenii, departe de mine acest gand. Dar o dieta in grup este o solutie pe care merita sa o iei in calcul. Riscul tau de a fi obez creste daca peste jumatate dintre prietenii tai au aceeasi problema, conform unui studiu realizat la Harvard. Asta se intampla pentru ca perceptia ta asupra greutatii corporale se schimba daca te compari cu prietenii tai si ai tendinta de a fi mai putin drastic cu propria persoana.

Nu consumi deloc alcool. Noile cercetari in domeniu arata ca femeile care beau unul sau doua pahare de vin pe zi castiga mai putine kilograme in decursul a 13 ani, comparativ cu cele care nu consuma vin deloc. Vezi frantuzoaicele! Vinul este o sursa buna de carbohidratii esentiali, care iti dau energie. In plus dietele care xclud complet carbohidratii sunt cele care duc la un accentuat efect yo-yo, iar fluctuatiile de greutate fac extrem de mult rau sanatatii.

Prea mult stres. O stare de spirit buna si controlul greutatii merg mana in mana. Atunci cand apare stresul, este eliberat hormonul numit cortizol, care duce la cresterea apetitului si face ca grasimea sa se depoziteze mai usor, in special in regiunea abdominala, scrie prevention.com.

Toate aceste greseli in dieta sunt totatatea cauze care te fac ca dieta pentru scaderea in greutate sa nu mai mearga. A le corecta este, din fericire, foarte simplu!

Tags:
Greseli in dieta
dieta pentru scaderea in greutate
carbohidrati
calorii
bauturi dietetice
indulcitori
stres
diabet
fitness
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare