Legume exotice

Secrete 01.12.2010 Otilia Ignat

 

Considerate legume exotice, poate si din cauza pretului ceva mai ridicat - anghinarea, feniculul, cartofii dulci si sparanghelul merita incercate, pe rand, pentru gustul lor special. In consecinta, un portret pentru fiecare din aceste legume este necesar. Poate iti facem pofta si, din dorinta de a incerca ceva nou, ai sa gusti si aceste legume.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 

Anghinarea

 

Este o leguma care creste bine in zona mediteraneana. Anghinarea este dulce, cu aroma specifica si gust de nuca. Este bogata in grasimi sanatoase, are efect antimicrobian si ajuta la buna functionare a ficatului si a bilei. Este usor digerabila si foarte placuta la gust. Se oxideaza usor, asa ca dupa ce este curatata trebuie tinuta in apa, pana in momnetul in care este preparata.

 

  

Anghinare curatata si gata pentru preparat

 

Se consuma fiarta, prajita, cu sosuri de smantana. Fiarta este foarte buna cu un strop de ulei, lamaie si sare. Este delicioasa adaugata in pizza, taiata in felii. Merge foarte bine alaturi de ciuperci si masline, dar si impreuna cu branzeturi uscate si paste. Se poate congela si se poate mura in saramura.

 

Cartofii dulci

 

Desi seamana cu un cartof clasic si este tot o radacinoasa, cartoful dulce este diferit ca textura si gust de acesta si, in fapt, nu are nicio legatura cu acesta. Au un gust dulce, sunt foarte bogati in vitamina A si o sursa excelenta de antioxidanti. Cartofii dulci se pot prepara dupa modelul cartofilor clasici, dar se gatesc mult mai repede. Isi pastreaza culoarea speciala si daca sunt gatiti. Sunt deliciosi copti, cu putin unt si mirodenii  (cimbru, piper, nucsoara). Merg foarte bine ca umplutura pentru tarte, dar si in preparatele dulci. Sunt foarte buni facuti piure, impreuna cu seminte (nuci, migdale) sau ciuperci.

 

 

Cartofii dulci sunt foarte usor digerabili, sunt bine tolerati de copii si au calorii mai putine decat cartofii clasici.

 

Tags:
legume
anghinare
fenicul
cartofi dulci
sparanghel
nutritie sanatoasa
calorii
retete rapide
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare