Mananca pe masura

Doar stii cum e de sarbatori. Trebuie sa mananci la bunici, la parinti, la prieteni si apoi iar la parinti. Si nu trebuie sa superi pe nimeni asa ca basculezi cat poti. Caloriile se aduna de peste tot deci ai putina grija si mananca pe masura.

Poti face lucrul asta doar daca esti organizata si stii niste trucuri care te ajuta sa portionezi mancarea.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Incepem cu piureul de cartofi. Ideal e sa mancati cam jumatate de cana, adica asa cat o jumatate de minge de tennis. Contine 119 calorii si 18 grame de carbohidrati. Garnitura merge fantastic de bine la curcan, asa ca incercati sa mancati si din pasarea cu pricina cam cat marimea unui pachet de carti de joc.

Daca vi se pare putin aflati ca bucata de carne de curcan despre care va vorbesc contine 153 de calorii si 34 de grame de proteine. Daca reusiti sa evitati pielea si sosul, taiati din start mult proteine care nu v-ar face tocmai bine.

Cel mai mult astept sarbatorile pentru puiul umplut. Umplutura ii da savoare dar aduce si kilogramele in plus, asa ca e indicat sa o portionam, cam ca pe piureul de cartofi. O jumatate de cana contine 175 de calorii si 22 de grame de carbohidrati. Daca e gatita cu foarte putin unt si eviti dressingul, reusesti sa tii colaceii departe de talie.

Celebrul lichior de oua, importat din SUA si pe mesele post-comunite romanesti, e o adevarata bomba de calorii. Asa ca incearca sa bei cel mult un pahar, desi stiu ca e extreme de tentant.

Contine 172 de calorii si 10.7 grame de zahar. Lichiorul de oua este bogat in carbohidrati, zahar si grasimi asa ca nu abuza.

Nici o sarbatoare nu se poate numi sarbatoare fara sampanie asa ca trebuie sa ciocnesti cu fiecare. Un pahar contine 91 de calorii, ai grija cate bei. Expertii citati de fitbie.com atrag atentia ca alcoolul stimuleaza pofta de mancare. Asa ca bea si mananca pe masura. 

Tags:
Mananca pe masura
regim de viata sanatos
alimentatie sanatoasa
regim de sarbatori
dieta de sarbatori
lichior de oua
calorii
calculator calorii
dietetik
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare