Mituri despre diete

Miturile despre diete sunt un subiect preferat al femeilor care respecta o cura de slabire. De ce? Pentru ca gasesc explicatii la problemele legate de evolutia si canoanele unei diete. Iata, cateva mituri si adevarul din spatele lor. Sa spulberam cateva din miturile despre diete!

Antrenamentul de forta deformeaza. Doua femei pot avea o greutate identica si aceeasi inaltime, dar pot arata diferit. Una grasa, iar alta sulpa! De ce? Pentru ca o musculatura tonifiata inseamna putina grasime. Un kilogram de grasime ocupa mult mai mult spatiu de cat un kilogram de muschi! Masa musculara dezvoltata, prin antrenamente, nu numai ca te face sa arati mai bine, deci nu va deforma corpul, dar te ajuta si sa ai un metabolism mai activ.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Fac miscare, deci pot manca cat si ce vreau. Este aproape posibil. Mai putin in situatiile in care vrei sa slabesti. Specialistii recomanda ca o persoana care isi doreste sa slabeasca sa consume cu 250 de calorii mai putin zilnic si sa incerce sa arda 250 de calorii in plus tot intr-un interval de 24 de ore.

Nu conteaza ce mananc, ci doar numarul de calorii. Fals! Conteaza fundamental ceea ce mananci. Alimentele se metabolizeaza diferit, consuma mai multe sau mai putine calorii pentru digestie. Mestecatul unor alimente ca fructe, legume, cereale integrale si carne slaba te poate ajuta sa arzi cu pana la 30% mai multe calorii. De asemenea, alimentele bogate in fibre si proteine se digera mai greu, astfel ca organismul nu mai absoarbe o parte din caloriile ingerate.

Bauturi si alimente dietetice ma ajuta sa slabesc. Fals si periculos! Bauturile carbogazoase light, cu indulcitori artificiali, si alimentele dietetice din comert, semipreparate, iti pot face mai rau decat crezi, desi par un mod sigur si simplu de slabit.

Cresterea in greutate este inevitabila dupa 40 de ani. Acesta este un mit, o scuza... Este drept ca pe masura ce inaintezi in varsta slabesti mai  greu, dar o dieta echilibrata, un stil de viata sanatos, evitarea exceselor, o viata activa te pot mentine tanara si supla, indiferent de varsta.

Grasimile ingrasa. Corect, excesul de grasimi ingrasa, dar exista si un revers al medaliei. Eliminarea grasimilor din alimentatie iti poate pune in pericol sanatatea. Este nevoie ca 20-35% din totalul zilnic de calorii consumate sa fie din grasimi. Insa, este fundamental tipul de grasime. Grasimile mononesaturate, sanatoase, se gasesc in masline, nuci si avocado. Iar acestea te pot ajuta chiar sa slabesti, deoarece intensifica ritmul de ardere al caloriilor.

Dieta vegetariana, este o cura de slabire. Eliminarea carnii din alimentatie este benefica pentru sanatate, dar daca dieta vegetariana nu este corect inteleasa, nu te fereste de kilograme in plus. Carnea in sine nu ingrasa, te avertizeaza Fitbie.

Acestea sunt cateva dintre cele mai raspandite mituri despre diete. Principiul de baza, mai ales cand vine vorba de nutritia sanatoasa este calea de mijloc.

Tags:
mituri despre diete
calorii
metabolism
proteine
grasimi
bauturi carbogazoase
dieta sanatoase
dieta vegetariana
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare