Oshawa m-a scapat de 6 kilograme

"M-am apucat de Oshawa si am nevoie de sprijin moral" - au fost primele cuvinte pe care mi le-a spus prietena mea Tea, deja infometata dupa prima ora a primei zile din regim. A trecut cu bine de regimul spartan asa ca, acum, cu 6 kilograme mai usoara, dar si cu nervii la pamant, am rugat-o sa ne spuna prin ce stari a trecut. Voila:

« Daca tii regimul Oshawa o sa poti face orice », asta mi-a zis prietena mea intr-o luni, acum doua saptamani. De fapt, mi-a povestit si de cat de bine s-a simtit anul trecut, cand l-a tinut. Mi-a spus ca iti ofera o energie incredibila si te transforma intr-un om nou nascut.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pfa, zece zile, mi-am zis eu. Ce poate fi asa greu ? Ok, implica sa renunt la tot ce e bun (mananci 4 cereale cu putina sare si bei apa, ATAT) dar zilele de ianuarie trec asa repede incat nici nu le voi simti. Asadar, marti am batut palma cu prietena mea – ne apucam. Am anuntat pe toata lumea ca ma apuc de o dieta nebuna si am asteptat cu nerabdare miercurea.

Prima jumatate de zi a mers ca unsa. Am redescoperit gustul hriscai (am inmuiat-o peste noapte in apa), am savurat « mamaliga » de mei. Primele ganduri: sigur o sa le introduc in regimul meu normal, I love them! Graul si orezul nu ma atrageau cine stie ce, insa mi-am cumparat cateva rondele/galete, cam singurul produs pe care il gasesti ready-made, in plafaruri sau la Mega Image. Un deal pe care trebuie sa-l faci cu tine insuti inainte sa te apuci : va trebui sa gatesti in fiecare dimineata si sa-ti cari mancarea dupa tine. Vorba lui Peggy din the Muppets : Never eat more than you can lift.

Cum v-ati dat seama, in dupa amiaza primei zile mi-a fost nasol. Adica m-au apucat tooooooate poftele din lume, ma durea stomacul ingrozitor (aka senzatia din tratamentul ColonHelp). In a doua zi m-am suprins delirand – efectiv simteam ca plutesc, in the nasty way. A treia zi am zis ca vine weekend-ul si m-am calmat. Adevarat, in weekend a fost cel mai ok. Mi-am impartasit suferinta cu cei doi prieteni cu care tineam Oshawa si am gatit numai nebunii. Marele avantaj al dietei, din punctual meu de vedere: poti sa mananci oricand si oricat.

E o dementa, doar ca nu ti se zice ca nu o sa poti sa mananci dupa un anumit moment. Am improvizat toate retele : painici din faina integrala cu fulgi de grau, placinta cu foaie de placinta home made si umplutura de orez fiert (2 tipuri de orez). Ce sa mai, sky is the limit ! ? Zilele s-au scurs incet rau, dar imi ziceam in fiecare moment ca e pacat de tot chinul prin care am trecut. Energia a inceput sa apara, iar luni, la jumatatea dietei am facut ne-facutul : am cumparat intregului birou covrigi cu cascaval.

Pe care i-am tinut in autobuz de s-au aburit geamurile si au lesinat femeile de pofta, dar eu eram triumfatoare. Stiam insa ca mai e o bariera de trecut : ziua a 8-a. Nici la jumatate, dar nici aproape de final. Ma apucase disperarea pentru ca nu mai voiam sa mananc nimic. Mi-era rau de foame si eram nervoasa ca as putea sa ma las. Cu ce am trecut mai departe ? O portie gigant de paste integrale si o vorba buna de la prieteni.

Ce m-a vrajit la ideea acestui regim au fost efectele promise : purificare, energie incredibila, sanatate curata. Ok, nu m-am suparat nici ca am dat jos 6 kg. Am obtinut ceea ce mi-am dorit: mi-am pus la incercare ambitia (nu, nu e usor), am slabit, zilele mi s-au parut lungi ca cele de vara. Bonus: ma pot apuca linistit de orice dieta care sa nu implice urma de paine sau fainoase.

Incep acum o perioada pe care nu am vazut-o documentata niciunde pe net si anume iesirea din dieta asta. Sigur, visez amandine si pizza al forno, dar ma linistesc cu gandul ca urmeaza doua zile de fructe si legume cu cel mai bun gust din univers, doar pentru ca nu-s cereale.. incet-incet voi introduce in alimentatie si branzeturi si lactate, iar carneturile abia peste o saptamana.

Va recomand sa faceti ca mine daca va tine, nu-i usor insa. Te lovesti de toate fricile si frustrarile pe care le-ai putea avea legat de mancare, insa si efectele sunt pe masura chinului. I did it !!

Tags:
Oshawa m-a scapat de 6 kilograme
regim de viata sanatos
Oshawa
calorii
calculator de calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
32 Comentarii
  • PAULA
    1. PAULA 27.01.2012 01:57

    nu prea inteleg exact in cele 8 zile de "chin"ce ai mancat??orez si cereale?

  • Catalin R
    2. Catalin R 04.03.2012 10:41

    Oshawa Sunt una din persoanele care marturisesc efectele deosebite ale acestui regim strict,sever dpdv fizic si mental,dar f eficace pentru aproape toate bolile organismului cu conditia de a-l finaliza(10 zile +1 ora). Personal am tinut acet regim de 5-6 ori/an cu efecte minunate plus o intarire a vointei personale. Recomand persoanelor care se simt mai pline sau care doresc sa-si testeze vointa(etc),nu inainte de a incepe cu cateva zile,o perioada de pregatire cu cruditati combinate cu ce consumati normal,dar fara carne.Daca intrati in acest regim dupa o perioada in care v-ati hranit copios,riscati sa nu finalizati regimul. Am mai realizat regimul de 3 zile numai cu usturoi.Este extrem de dificil,deoarece este numai pt acele persoane care suporta usturoiul,respectiv trebuie sa te izolezi si sa consumi cat de mult poti. Cura de mere de min. 7 zile-max 10.Ideal este de 10 zile.Doar persoanele f vitale sau cu o vointa de fier pot duce la sf acest remediu.Eu am reusit abia 6 zile si jumatate,deoarece dupa aceasta perioada ma tineam de pereti. In aceasta cura se consuma numai mere,de orice tip,mai ales suc min 1/2 l pe zi pt a-si face efectul.Dar la foamea pe care o sa aveti veti consuma mai mult. Succes.

  • diedre
    3. diedre 10.04.2012 14:58

    Eu am reusit sa tin dieta oshawa si chiar a facut minuni pentru mine. Mi-am recapatat energia si am slabit 5kg. M-am simtit mult mai bine decat inainte si nu am putut sa mai mananc toate porcariile,era ciudat faptul ca in timpul dietei nu simteam nevoia de dulciuri sau mancaruri grele, mi-era pofta foarte tare de portocale.E foarte dificil sa rezisti, insa merita.

  • otiliaignat
    4. otiliaignat 10.04.2012 15:45

    Felicitari! le meriti! este foarte adevarat ca in momentul in care ti-ai pus in minte sa respecti o dieta, parca ce este mai greu a trecut! multumim pentru ca ne-ai spus despre tine!

  • nellyprotopopescu
    5. nellyprotopopescu 13.05.2012 13:03

    Hello ! Am 58 ani , de 5 ani m-am lasat de tigara si de atunci m-am facut ca un balon ! Nu am mese regulate ... probabil (sigur ) asta este o cauza ... sunt sedentara ... nu prea am chef de nimic ... Stiti pe cineva de varsta apropiata mie care a tinut Oshawa ??? Cum a fost , a avut efect , cate kg a dat jos ??? Sunt disperata ... am tinut toata viata cure de slabire ... m-am mentinut atatia ani ... pana m-am lasat de tigari (dupa cum v-am zis ) dupa care " am scapat boii la vale " ... Nu mananc cine stie ce ... atat doar ca nu pot respecta cele minim 3 mese pe zi ....! Eu mananc de 1-2 ori pe zi ( cantitativ mai mult ) si cred ca de aici si acumularea excesiva de kg ... de la cca 70 kg am ajuns la 100 kg !!! Ajutooor !!! Nu ma mai suport si nu stiu ce sa fac ??? In afara de Oshawa stiti despre altceva ...pastile ...laxative ...ceva ...ajutati-ma !!!

  • otiliaignat
    6. otiliaignat 13.05.2012 16:09

    Eu iti recomand o vizita la nutritionist si o dieta personalizata. Dar ceva imi spune ca degeaba iti spun, pentru ca nu ai sa te duci. Asa ca indraznesc sa-ti dau cateva idei. 1. profita de vara - supe si cirobe de zarzavat. te satura si nu au calorii. fara carne, fara paine, fara cartofi, fara paste. 2. incearca sa mananci dimineata. oua fierte moale, iaurt degresat, lactate degresate si multe fructe. 3. evita carnea procesata. uita de carnati, mititei. treci pe curcan si iepure. mananca peste gras macar o data pe saptamana. 4 mananca putin si des. 5 evalueaza singura cate calorii au portiile tale si incearca sa reduci treptat aportul caloric cu 500-700 calorii! fara laxative, foloseste legume si fructe bogate in fibre. o solutie excelenta sunt taratele de ovaz. o sa-ti trimit un mail cu o lista de articole pe care te rog sa le citesti si care te vor ajuta. suntem pe aici si iti tinem pumnii! succes!

  • Catalin R
    7. Catalin R 13.05.2012 22:39

    Salut. Oshawa este pentru orice fel de persoana de orice varsta,dornica de a-si intari organismul si vointa,dar aplicarea lui se face cu niste conditii stricte : sa fie nefumatoare de min o jumatate de an,respectiv alimentatia cu carne mult diminuata,altminteri pot aparea efecte nedorite,deoarece obligi organisnul sa fie curatat brusc. Privind ceea ce a scris colega noastra de revista,in speta otiliaignat,sunt de acord mai ales cu acele sucuri din ovaz, dar si din lucerna,dar cu atentie.Apoi poti include in terapie si postul . Succes.

  • nellyprotopopescu
    8. nellyprotopopescu 13.05.2012 23:44

    Waw... Ce urat ganditi despre mine ! Ma simt jignita ,dar ... cred ca tot eu sunt vinovata de acest fapt ... Trebuia sa va spun si ce mananc !....sau mai bine-zis ce nu mananc !!! NU MANANC urmatoarele produse : paine (de cativa ani ) , dulciuri (de-o viata ) , carnati si mici (doar ocazional ) , supe si ciorbe ( nici de zarzavat , nici de carne ) , alcool - ocazional , nu beau sucuri acidulate , beau NUMAI APA PLATA ( Bucovina testata cea mai pura - incarcatura microbiana de 45 mg/ l ) sau ceaiuri din plante medicinale facute tot cu apa plata ; mananc fructe (nu prea multe ) gatesc la TEFLON fara ulei ; aproape la orice mancare fac salate diverse (de sezon ).... ! Stiu foarte bine ce trebuie sa mananc !!! singura mea problema este ca nu pot sa mananc cele 3 mese pe zi plus 2 gustari ... Nu am vointa ... nu am chef ... nu stiu ...!!! Oricum de sfaturi sunt satula !!! Multumesc , dar nu sunt necesare ! Otilia , daca citeai bine ce am scris vedeai ce am zis ... ca " toata viata am facut diverse cure de slabire ... cu care m-am mentinut pana acum 5 ani cand m-am lasat de TIGARA " ! V-am cerut ajutorul in legatura cu dieta Oshawa - daca a tinut-o cineva de varsta apropiata de a mea si care au fost rezultatele !!! Cand esti tanar te ajuta si metabolismul ( pe langa vointa si dorinta de a arata bine ! )... ! Astept in continuare marturii despre cum functioneaza dieta Oshawa la persoane mai in varsta ... care-si doresc ( totusi ) sa arata bine ... ( fara sa manance carnati si mici stropiti eventual cu alcool )... Multumesc anticipat !

  • Catalin R
    9. Catalin R 14.05.2012 06:36

    Iertare daca te-am jignit. Pana la urma iti ofer un ultim sfat si cred ca este cel mai pretios : pentru ca intru totul sa fie bine este necesar sa urmezi si aceasta cale : duhovnic bun,spovedanie,Sf Impartasanie,Sf Liturghie si daca se poate celelalte slujbe bisericesti.Hranind spiritul va afecta si corpul si vei fi implinita in toate.

  • nellyprotopopescu
    10. nellyprotopopescu 14.05.2012 10:59

    Aha , ... Nu a mers cu sfaturile " alimentare "... acum , sa trecem putin la cele sfinte !!! Poate nu-i dusa la Biserica ... Aha , ... ceva este in neregula cu Nelly ... Ei bine , ma duc si la Biserica ... ! RUGAMINTEA AFOST ACEASTA : REACTII DE LA PERSOANELE CARE AU TINUT DIETA !!!! Nu sfaturi de la " atoate-stiutori " !!! Dati sfaturi "competente " persoanelor pe care LE CUNOASTETI BINE !!!

  • nellyprotopopescu
    11. nellyprotopopescu 16.05.2012 11:35

    Mesaj ptr Catalin R si otiliaignat : Va anunt cu mare , mare satisfactie ca , : - Am: inceput sa bat matanii 24 ore din 24 ... si sa mananc CURcan si pe iePULila ... Am slabit din prima zi 50 kg !!! Va las cu sfaturile voastre de 0,2 lei!!! Sunteti foarte " buni paranormali si duhovnici " !!! De aceea si postarile sunt asa de multe !!! P.S Am descoperit alte site-uri mai prietenoase si mai competente !!! Ramaneti acolo unde va aflati ... ca sunteti destul de jos ( nu vreau sa ma gandesc la prietenii vostri sau la cei apropiati voua ... Ii compatimesc !!!! ) !

  • Catalin R
    12. Catalin R 16.05.2012 21:07

    Salut. Din raspunsul tau se deduce starea-ti interioara,adica dezastruoasa.Eu,de obicei,nu ma intereseaza postarile pe forum,dar o persoana avea nevoie de o parere despre regimul Oshawa,pe care eu l-am practicat multi ani la rand. Daca raspunsul nu te-a multumit,nu era necesar sa raspunzi acid si asta denota ca atunci cand nu reusesti in ceea ce propui,ii invinovatesti pe altii,deci ai o fire slaba,neputincioasa mai ales dpdv spiritual. Un raspuns la taote cele oferite de noi trebuia sa-l vezi si anume : sa fii multumita cu ceea ce ai si tu asta nu ai. In privinta noastra ca oameni si a anturajului nostru,ai emis o parere pur subiectiva,fara logica si fara bun simt,deci cu ceea ce ne-ai improscat,aceea esti. Nu uita : cine seamana vant,culege furtuna.Deci Ia aminte.

  • nellyprotopopescu
    13. nellyprotopopescu 16.05.2012 21:58

    Nu contest ca ai tinut dieta Oshawa timp de mai multi ani ... probabil din aceasta cauza NU PREA TE- AI DUS PE LA SCOALA ( in special la lectiile de lb. Romana ... ) !!! Erai prea ocupat cu dieta si cu "cele sfinte " ... sau cu "paranormalul ( ??? ) ... Cred ca ar fi cazul sa te abtii in a face " judecati de valoare " despre cineva pe care nu-l cunosti virtual , dar-mi-te personal !!! Ce sa mai spun despre jignirile cu care este "garnisita " postarea ta ... cred ca te regasesti in ele ... Apropo de lb. romana ... mai putine "deci "-uri intr-o conversatie ar da mai bine si te-ar avantaja ... Parol , mon cher !!! P.S. Nu te mai obosi sa-mi raspunzi ... te-am sters ...!!!

  • Catalin R
    14. Catalin R 16.05.2012 22:14

    Si ce daca m-ai sters,nu ti-am cerut nimic,doar am oferit.Celor care-ti ofera ai doua posibilitati : ii ignori sau le multumesti. Deci se poate sa te comporti cu bun simt,doar cand esti ironizat(a).Asta nu e bine,nu e deloc bine. Intre noi nu a avut niciodata loc o conversatie.Asta numesti conversatie?Conversatia este atunci cand doi oameni schimba pareri,idei(ex) cu folos. Mai tineti in frau comportamentul,deoarece cam da pe dinafara si este cam greu sa te suporte cei din jur. In cazul ca nu gasesti nimic responsabil pentru tine,vorba vine-ce ai putea gasi,cand esti atat de nemultumit(a),incearca sa gasesti alte ocupatii : rebusuri,discutii sterile si acide,expeditii cu orientarea dupa busola,deoarece iti trebuie una.

  • Catalin R
    15. Catalin R 16.05.2012 22:23

    Persoanele care au chef de discutii sterile si care nu aplica ceea ce se posteaza pe forum,sa nu mai incerce sa ma contacteze. Felicitari celor care au incercat si au reusit sa finalizeze aceasta dieta. La urma urmei controland corpul iti fortifici spiritul,fortificand spiritul,controlezi corpul.Este o stransa legatura. Cu bine.

  • ionela busaga
    16. ionela busaga 11.12.2012 19:07

    AS DORI SA INCEP ACEASTA DIETA DAR NU AM INTELES BINE CE TREBUIE SA MANANC!MULTUMESC,ASTEPT CU NERABDARE UN RASP!

  • Radu Catalin
    17. Radu Catalin 12.12.2012 17:19

    Am fost rugat sa fac o clarificare despre regimul Oshawa.Alimentele sunt:grau,orez,apa si sare.Puteti face orice fel de preparat din aceste alimente,doar acestea.Nu le combinati cu nimic timp de min 10 zile +1 ora.

  • narcisa mirabela
    18. narcisa mirabela 07.02.2013 02:47

    wow....intamplator cautam despre regimul oshawa....mai intamplator e ca e pt prima data cand imi este dat sa citesc pareri despre r. oshawa si ce imi mai este dat sa vad...wow again....cata rautate interioara si frustrare exista in unii oameni!!! trecand la ale mele....v-as ruga sa=mi spuneti daca se poate fuma si daca au vreo importanta fazele lunii in reusita acestui regim....si ma refer la pierderea kg extra, pt ca atunci cand ma gandesc la latura pt spiritualitate si zen sunt sigura ca o voi atinge. de dimineata voi incepe....doamne ajuta sa am tarie! va multumesc

  • Diedre
    19. Diedre 07.02.2013 17:36

    Eu am fumat in timpul dietei, dar tot am reusit sa scap de kilograme. Azi am inceput sa o tin din nou dar de data asta fara tigari. Ma gandesc fiind in principiu o dieta de detoxifiere este mai bine daca nu fumezi.

  • Radu Catalin
    20. Radu Catalin 08.02.2013 09:14

    Succes persoanei care m-a contactat.De preferinta fara tigari.Victoria este a celor indrazneti!

  • Radu Catalin
    21. Radu Catalin 08.02.2013 09:24

    Luna are influenta asupra tuturor corpurilor care contin apa in procent satisfacator,dar omul este dotat cu vointa si liber arbitru.

  • cessyka
    22. cessyka 11.02.2013 23:38

    Si eu am tinut aceasta dieta. Am 45 de ani si obezitate gr.1. Am incercat multe diete de-a lungul timpului dar tot ce dadeam jos cu sacrificii puneam aproape dublu inapoi. Asa am patit si dupa aceasta dieta; am slabit 4 kg in 10 zile si am pus 6 la loc in doua saptamani. Bonus: in prima zi dupa dieta am ajuns la spital cu salvarea in urma unei crize biliare; am mancat jumatate de peste cu o felie de paine si sos de rosii. Asa ca...

  • Maria
    23. Maria 24.04.2013 10:24

    Am tinut acesta dieta pentru tiroidita autoiumuna. Sunt in ultima zi..ma simt minunat...am mancat din toate 4 cerale zilnic si chiar nu am poftit nimic.Am slabit 4 kg in 9 zile...am observat ca se topesc kg unde sunt in plus.Cu multa vointa si motivatie..oricine o poate tie. Succes.!

  • Catalin
    24. Catalin 24.04.2013 15:44

    Pentru cessyka conteaza enorm si modul de alimentatie avut inainte de regim.Efectele se fac simtite mai ales pentru persoanele nefumatoare si lacto-vegetariene.Dar exista si exceptii.

  • Natasa
    25. Natasa 17.06.2013 21:54

    spunetimi sik mie mai klar cum as putea sa slabesk?ce anume sa manink ca sa am aceleasi rezultate ?de a slabi cu 6 kg

  • stratica corina
    26. stratica corina 03.02.2015 00:11

    Ce mānc?m īn urm?toarele zile ,dup? ce terminam cu aceasta dieta?

  • catalin
    27. catalin 10.02.2015 10:07

    Dupa acest regim sever este necesar sa consumati alimente usoare,dar fara fructe.

  • Cyanilla
    28. Cyanilla 24.07.2015 10:17

    N-am tinut nicio zi de dieta cu nume pompos toata viata mea, in schimb am adoptat cam de un an o alimentatie preponderent vegetariana, cu mici exceptii, iar vara mai mult fructe si legume negatite (raw). S-a plafonat greutatea undeva la 65kg (la o inaltime de 170cm) in urma schimbarilor mentionate. Azi sunt in a patra de zi de Oshawa, si am constatat cu frustrare ca nu se clinteste deloc cifra pe cantar, nici macar cu cateva sute de grame. Inteleg ca este regim de detox, dar chiar sa nu se elimine nimic avand in vedere ce se consuma? Concluzia finala o voi trage la sfarsitul celor 10 zile, pana acum insa nu sunt deloc impresionata.

  • Tonia
    29. Tonia 03.09.2015 08:26

    Bun?. Eu sunt īn a treia zi de regim ?i acum cānd va scriu sunt īnc? sub efectul antiinflamatorului luat azi-noapte, īntrucāt am ni?te dureri de cap groaznice. ?tiu ca dac? vrei detoxifiere trebuie sa renun?i si la medicamente, dar nu sunt o persoana prea rezistenta la durere. Oricum, sper sa pot sa-l ?in pana la sfarsit pentru ca īmi doresc sa ob?in multravnita ?i promisa energie ?i īn plus sa scap de asaltul de migrene din ultima vreme. Cat despre sl?bit... nu mi-ar strica sa dau ceva jos, mai ales de pe burtica. Dac? reu?esc promit sa revin cu informa?ii despre efectele resim?ite.

  • Mirela
    30. Mirela 21.11.2015 08:32

    Sunt īn a3-a zii de regim, am sl?bit deja 1 kg jumate, īns? m? confrunt cu constipa?ia ?i cu crampele abdominale

  • Mirela
    31. Mirela 21.11.2015 08:34

    Ce uitasem sa men?ionez e faptul ca am o energie a?a de pozitiva de zāmbesc zilnic ?i simt o īmplinire de nedescris, f frumos sentimentul pt un regim

  • Anca Tudor
    32. Anca Tudor 20.03.2016 23:16

    Azi am trecut cu brio prima zi de diet?... singurul inconvenient este "?igara mea electronic? " ...

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare