Pomelo va ajuta sa slabiti

Secrete 20.08.2009 Madalina Stama

Mie imi place sa-l consum proaspat, astfel isi pastreaza o mare parte din nutrienti. Si sa stiti ca potoleste setea. Simt pur si simplu cum ma invioreaza. Asa cum probabil ati intuit pomelo face parte din familia citricelor si este unul dintre cele mai zemoase fructe. Fructul seamana foarte mult cu grapefruitul, dar nu are totusi acelasi gust. Pomelo este mult mai parfurmat, iar gustul este precum o explozie de arome in gura ta. Este bogat in acid ascorbic (vitamina C), beta-caroten si vitamine din compelxul B. Ceea ce este impresionant la acest fruct e continutul de acid folic. Femeile care isi doresc sa ramana insarcinate pot consuma pomelo, intrucat acidul folic din fruct previne defectele de nastere. 

Persoanele care sufera de boli ale inimii pot include in dieta lor si pomelo, gratie continutului de potasiu acesta regleaza tensiunea sangelui si are efect benefic asupra functiilor inimii. Studii recente au scos la iveala faptul ca limonoizii din fructul de pomelo, dar si alte citrice previn divizarea celulelor canceroase chiar mai bine decat o fac tratamentele medicamentoase. Iar oamenii de stiinta sunt de parere ca limonoizii din pomelo au efecte de lunga durata, comparativ cu medicamentele. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Va spuneam ca-mi place la pomelo ca te invioreaza pur si simplu, iti confera energie cu toate ca mai devreme poate nu aveai chef de nimic ori te simteai obosit. Ei bine, cercetatorii au descoperit ca pomelo ne confera buna-dispozitie si energie. Nu suna grozav? Cu toate ca mai mult de jumatate din fruct nu pot sa mananc o data. Tocmai din aceasta cauza este bine sa-l pastrati in frigider pentru a-l servi mai tarziu ca si gustare. Si stiti ce este grozav, ca pomelo potoleste foamea. 

Asa ca, acele persoane care au probleme cu greutatea pot consuma pomelo pentru ca astfel se satura cu mai putin mancare. Motivul? Continutul ridicat de apa si vitamine. Dar, stati un pic, nu va grabiti sa credeti ca am terminat cu beneficiile fructului de pomelo. Nicidecum. Pomelo grabeste descompunerea proteinelor si grasimilor din sange, ceea ce inseamna ca previne depozitarea grasimilor sau ca sa intelegeti mai bine previne luarea in greutate. 

Spuneam ceva mai devreme ca fructul este bogat in vitamine si minerale. Un mineral esential, regasit in structura fructului de pomelo este potasiul. Acesta regelaza tensiunea sangelui (previne hipertensiunea-un factor in declansarea bolilor de inima, inclusiv ateroscleroza). As putea spune cu mana pe inima ca acest fruct este mai bun si decat unele medicamente. Stiati ca a aparut pana si o dieta pe baza de pomelo? Da, si aceasta a fost conceputa pentru bolnavii de astm. 

Iar carcotasii vor spune acum: “da, dar are calorii!”. Evident ca are calorii, caci nu s-a descoperit pana acum vreun aliment cu zero calorii (in afara de apa). Dar, numarul de calorii este foarte mic, mai precis un fruct de 100 de grame contine aproximativ 44 de Kcal. Ce mai ziceti de asta? Nu v-ati fi gandit, nu? 

Iar pentru aceia dintre voi care sunt atenti la valoarea nutritiva a fiecarui aliment pe care il consuma am sa va spun ca 100 de grame de pomelo contin: 44, 8 mg de vitamina C; 0,03 mg vitamina B1 (aceeasi cantitate si de vitamina B2); 200 de micrograme de beta-caroten; 14,0 mg e calciu; 0,6 mg de fier; 0,7 grame de proteine; 0,3 grame de grasimi; 10,4 grame de carbohidrati si 88,0 grame de apa. Iata si de ce va spuneam ca este un fruct care inhiba foamea. Si cand va ganditi ca acest fruct inca mai are mistere pentru noi, caci lista beneficiilor continua. 

Sucul de pomelo are un gust usor acid. Dupa digestie sucul de pomelo participa la o reactie alcalina, care de fapt are rolul de regla functiile sistemului digestiv. Peptina din pulpa de fruct previne depozitele de grasimi pe peretii vaselor de sange. Vitamina C din fruct mentine elasticitatea arterelor. Substantele din fruct il recomnda in tratarea unor afectiuni: diabet, febra, oboseala, insomnie, senzatia de gat uscat, cancer la stomac si pancreas. 

Cum il puteti consuma
Stiu ca multi dintre voi ati intreba asta. Fructul poate fi consumat deopotriva proaspat sau sub forma de suc. Pulpa de fruct se poate adauga in salatele de fructe. iar coaja se poate adauga (dar in cantitati mici) in prajituri pentru mai multa savoare.
 

Sfaturi
Inainte de a pregati sucul de pomelo, tineti fructul la temperatura camerei pentru a-si lasa mai multa zeama. Apoi curatati-l de coaja si taiati-l in cuburi. Daca sucul vi se pare un pic cam acru, puteti adauga un strop de miere, dar numai un strop. 
Ce se poate face cu pomelo? Aflati aici.

Tags:
pomelo
slabiti
inhiba foamea
vitamina C
potasiu
acid folic
apa
slabire cu pomelo
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
18 Comentarii
  • Vizitator  ADINA
    1. Vizitator ADINA 06.02.2010 22:42

    BUN

  • Vizitator
    2. Vizitator 25.02.2010 11:03

    Este foarte bun. Eu consum cate trei fructe pe saptamana impreuna cu familia mea. Fetita mea este inebunita dupa pomelo. Si este si foarte sanatoasa, toata iarna nu a racit. Il recomand tuturor.

  • Vizitator
    3. Vizitator 16.03.2010 14:55

    si eu care credeam ca ingrasa....fff tare...pt ca imi place la nebunie

  • Vizitator
    4. Vizitator 16.03.2010 21:39

    bun pomelo ,manaca si baiatul meu il recomand tuturor

  • IONUT
    5. IONUT 21.03.2010 13:58

    as vrea sa stiu cum pot da jos celulita acumulata p abdomen. multumesc

  • maria
    6. maria 14.04.2010 13:55

    eu consum saptamanal pomelo este tare bun la gust in schimb nu stiam chiar atat de multe despre el si multiplele lui calitati,de asemenea nu stiam ca poti sa si slabesti cu el,eu il consumam doar ca i-mi place la gust,il recoman cu incredere la toata lumea.

  • cezarica
    7. cezarica 04.12.2010 22:09

    este cel mai tare fruct.Îl recomand tuturor

  • Vizitator
    8. Vizitator 28.12.2010 20:06

    Celulita de pe adomen nu o vei da nicodata fara efort asta inseamna mult sport , alergarile fiind foarte bune... cat despre pomelo este foarte bun si il recomand tutror

  • Vizitator
    9. Vizitator 22.01.2011 19:36

    Este foarte bine descris mai sus.Sunt de acord.Asi vrea sa va spun cum sa-l mancati ca sa aveti rezultate bune. Ca orice fructa trebuie mancat numai pe burta goala.Dece? Ca orice fruct are tranzitul foarte scurt,25-30 minute.Daca-l mancm in amestec cu alte alimente cu tranzitul mai lung,el ramane in amestec si incepe sa fermenteze cu consecinte neplacute (balonari,gaze) Ce inseamna burta goala? Dupa o masa corect combinata formata din proteine cu salata (fara glucide) avem burta goala dupa 4 ore. Dupa o masa incorect combinata fomata din proteine si glucide(paine,cartofi ,fasole boabe,paste fainoase) avem burta goala dupa 11 ore.

  • flafiutza
    10. flafiutza 23.01.2011 19:22

    este un fructfoarte bun il recomand tuturor tin si o cura se slabire va spun rezultatele mai incolo

  • vlad
    11. vlad 01.02.2011 13:27

    este cel mai mare citric si contine 44 calorii

  • dora
    12. dora 22.02.2011 20:17

    ESTE FOARTE GUSTOS SI SANATOS INCERCATI

  • anonim
    13. anonim 15.02.2012 00:33

    bai, nu va entuziasmati ca are 44 cal. ca nu e per fruct, e per suta de grame. iar un fruct are un kil si ceva. dai jos coaja, tot raman vreo 800, 900 de grame. deci mai calculati o data! sigur, e bun, e sanatos, e bun in cure de slabit, dar nu e aer!

  • andreea
    14. andreea 03.03.2012 04:23

    Buna,am mancat si eu:)e foarte gustos,il recomand cu incredere tuturor

  • sebastian
    15. sebastian 14.03.2012 13:10

    100 g.contine 44 k.cal.,nu calorii asa ca nu prea este bun pentru slabit.

  • marian adrian
    16. marian adrian 14.03.2012 19:45

    bunnnnnnnn

  • Alexandru
    17. Alexandru 06.01.2013 08:49

    caloria: La origine, caloria este o unitate de m?sur? în fizic?, fiind definit? drept cantitatea de c?ldur?/energie necesar? pentru a cre?te temperatura unui mililitru de ap? cu 1°C. O calorie este echivalenta cu 4,184 jouli (J). Deoarece cantitatea de energie implicata in metabolism este mare, se foloseste pentru masurare kilocaloria (1 kcal = 1.000 calorii). Pentru simplificare, nutritionistii au ales sa pronunte calorii in loc de kilocalorii, de multe kcal fiind notata prin simbolul C. Deci, daca vezi pe o eticheta scris ca la 100 grame de produs aportul energetic este de x calorii, atunci poti fi sigur ca in realitate sint kilocalorii si nu este nevoie sa multiplici cu 1000 numarul de calorii pentru a ajunge la cantitatea zilnic estimata de kilocalorii .

  • alexandra
    18. alexandra 02.03.2013 16:45

    articolul asta este scris ca o reclama de teleshoping :))

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare