Profita de rosii ca sa topesti jumatate de kg pe zi

Diete clasice 27.05.2019 dietetik
In cazul in care credeai ca rosiile sunt legume banale, te-ai inselat. Ele nu doar ca dau culoare oricarei mancaruri, scotand-o din banalitate, dar iti pot fi adevarati aliati in lupta cu kilogramele in plus si temperaturile mult prea ridicate de vara. Rosiile trebuie consumate in orice anotimp pentru mentinerea sanatatii, dar vara trebuie sa profiti din plin de ele. Spre deosebire de multe alte legume, rosiile contin o cantitate mare de nutrienti fie ca sunt consumate crude sau gatite. Ce nu stiu multi este ca unii nutrienti devin chiar si mai puternici prin gatire si castigi mai multe avantaje. Cu alte cuvinte, putem spune despre rosii ca sunt vedetele verii si asta pentru ca sunt complexe 100% ca nutrienti atat pentru imbunatatirea si mentinerea starii de sanatate cat si pentru slabire si detoxifiere. Consumi cat vrei din ele si la orice ora, avand in vedere ca nu au mai mult de 20 de calorii la 100 de grame
 
Poate parea imposibil la prima vedere sa slabesti jumatate de kilogram pe zi, dar gandeste-te cata grasime si retentia de apa ai acumulat in atatea luni de iarna! Rosiile contin 97% apa si seminte, sunt cunoscute pentru proprietatile lor diuretice, asa ca scapi din prima zi de surplusul de apa si grasimi. Un consum regulat de rosii te ajuta sa slabesti si sa te mentii in forma fara efort. Pur si simplu au in compozitie substante esentiale care reduc pofta excesiva de mancare, contin antioxidanti puternici care protejeaza de inflamatii si radicalii liberi si mentin metabolismul accelerat. Beneficiile insa nu se opresc aici, dar le vei descoperi pe toate in randurile urmatoare.
 

Ce nutrienti pretiosi castigi din rosii?

 
Spuneam inca de la inceput ca rosiile nu sunt atat de banale cum ai crezut. Secretul este sa fie consumate coapte si nu crede pentru beneficii, iar gatirea la sursa de gatire sau nu depaseasca 1-2 minute. Spre uimirea tuturor, rosiile pot inlocui cu succes cele mai scumpe suplimente alimentare cu vitamine si multi-minerale.  Iata despre ce este voba:
 
  • Grasimi sanatoase in cantitatea necesara pentru organism (acizi grasi Omega-3 si Omega-6) – exact ca si maslinele, uleiul de masline, avocado si pestele impreuna cu fructele de mare
  • Proteine  vegetale– 1,3 grame (poti inlocui carnea)
  • Acid folic
  • Fitosteroli
  • O multime de vitamine (A, C, K, E, B6, etc.)
  • Toate mineralele necesare (calciu, fier, magneziu, potasiu, fosfor, zinc, sodiu, etc.)
  • O multime de antioxidanti puternici ( tiamina, colina, betaina, niacina, flavonoizi, carotenoide, etc.)
  • Apa 97%
 
 
 

Beneficii pentru slabire si sanatate

 
Atatia nutrienti nu au cum sa nu te uimeasca, dar sa stii ca si beneficiile sunt multe si te vor ajuta sa faci fata cu brio verii:
 
1.Protejeaza vasele de sange si oasele
 
2.Imbunatatesc vederea gratie continutului mare de vitamina A
 
3.Te protejeaza de radiatiile UV pentru ca au in compozitie o cantitate insemnata de beta-caroten exact ca si morcovii; de aici si frumoasa culoare a rosiilor
 
4.Te protejeaza de diverse tipuri de cancer
 
5.Tratezi carentele nutritionale
 
6.Regleaza glicemia
 
7.Distrug grasimile interne, dar si pe cele subcutanate
 
8.Slabirea fara efort este garantata
 
 
 
Atunci cand rosiile sunt gatite, carotenoidele si flavonoizii, nutrienti esentiali pentru organism, isi maresc si mai mult proprietatile si sunt absorbiti mult mai usor.
 
 

Cum se consuma corect rosiile pentru beneficii?

 
Daca alegi sa consumi rosii pe post de garnitura alaturi de omleta grasa, friprura grasa, pizza grasa si alte mancaruri nesanatoase si considerate bombe calorice nu vei reusi sa slabesti vara fara efort. De mentionat este ca rosiile elimina o parte din grasimile si caloriile din mancarurile nesanatoase si stimuleaza digestia, dar nu vei vedea rezultate uimitoare.
 
 
Exista multe soiuri de rosii, ce merg consumate atat crude cat si gatite usor si iata niste idei de consum:
 
1.Smoothieuri din rosii, busuioc, zeama de lamaie si castraveti
2.Supa de rosii - vezi aici reteta de supa rece Gazpacho din rosii
3.Sosuri din rosii si verdeturi
4.Tot felul de salate de cruditati la care sa adaugi din plin rosii
5.Rosiile se consuma doar cu 2-3 felii de branza (alege urda, branzica de vaci, halloumi, ricotta pentur un consum mai mare si mozarella si parmezan mai rar si in cantitati mici)
6.Rosii umplute cu legume, seminte si ton 
7.Sandvisuri cu rosii
8.Rosii cu parmezan si verdeturi
9.Salata de cartofi copti cu rosii
10.Bruschete cu rosii
 

 

Tags:
rosii
topesti kilograme
rosii ca sa topesti kilograme
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare