Salata de mic dejun care te face sa mananci mai putin toata ziua

Stil culinar 08.10.2018 dietetik
Nicio masa fara salata! Asa se spune, nu-i asa? Din pacate, exista inca multe persoane care nu se dau in vant dupa salate si asta pentru ca le considera banale. Explicatia noastra pentru acest aspect este ca nu toata lumea stie cum se prepara salatele pentru a fi cat mai colorate, gustoase si satioase. Exista si aici mici trucuri care te ajuta sa-ti mentii silueta intr-un mod cat mai placut. Cand nu stii ce sa mai gatesti sau nu stii ce cura de slabire sa tii, poti apela fara probleme la salate. Cert este ca nu ai cum sa te plictisesti de ele si asta pentru ca pot fi  mereu diversificate daca iti doresti. 
 
Trebuie sa recunoastem ca salatele pot fi destul de practice si un mod de slabire mult mai usor si ieftin. Nu ai nevoie de nutritionist sau de instructor de fitness care sa te ajute sa-ti stabilesti mesele si sa-ti aleaga alimentele pe care sa le utilizezi la preparare. Acum ca ai inteles cat este de important consumul de salate, trebuie sa afli ca ele pot fi consumate inca de la primele ore ale diminetii. Te ajuta sa incepi ziua in forta si cu un boost de energie, pielea va radia de sanatate si iti vor taia pofta excesiva de dulciuri si alte mancaruri si alimente nesanatoase.
 
Un alt aspect pe care il apreciem la salate este ca putem crea adevarate delicatese chiar si din 2-3 ingrediente. Conteaza ce ierburi aromatice folosim, ce condimente, sosuri light, modul de taiere a alimentelor si desigur, aranjamentul in farfurie sau bol fie ca atare fie in combinatie cu alte alimente gatite.
 
Pentru multi poate parea destul de greu de crezut ca o simpla salata matinala de scapa de corvoada de a manca continuu intr-o zi pe fond de stres, oboseala sau pofte culinare excesive. Noi iti spunem ca daca alegi ingredientele potrivite care sa asigure organismului toti nutrientii esentiali de care are nevoie te vei convinge ca totul este posibil.
 
Consumul de salate este privit cu superficilaitate la noi in tara si asta pentru ca sunt privite ca simple verdeturi care nu tin de foame, dar sunt ideale ca garnitura alaturi de ceva consistent tocmai penturu ca dau culoare, au gust bun si sunt racoritoare. Se spune ca orice mancare pare consumabila daca are si o salata langa ea. Nu spunem ca nu este asa, dar adevarul este ca salatele pot deveni mese destul de consistente si multi nu stiu acest aspect. Veganii si vegetarienii stiu foarte bine aceste secrete si nu este de mirare ca au o sanatate de fier si o silueta de vis. Nu mai mentionam ca energia nu le lipseste niciodata si par sa imbatraneasca destul de frumos.
 
 

 

Ce ingrediente sa contina salata matinala?

 

Ar fi gresit sa credem ca o  salata mult prea simpla ne va face sa nu mai mancam nimic toata ziua. Tot ce iti putem spune este ca salata matinala potrivita  te ajuta sa ai energie o zi intreaga, iti imbunatateste digestia si iti regleaza cantitatea de zahar din sange ca sa poti tine in frau poftele excesive pe care le ai pentru mancarurile nesanatoase, daca este cazul. De asemenea,  salatele consistente te ajuta sa mananci mai putin pe parcursul unei zile. Asta penturu ca sunt bogate in fibre de calitate, pot contine si carbohidrati buni si o multime de nutrienti. 
 
Sa ne gandim la astronauti. Poate unii ditnre voi ati auzit ca mesele lor sunt foarte bine gandite si planificate si constau in diverse pastile. Chiar si asa, astronautii au totusi energia necesara pentru a-si duce la bun sfarsit activitatile. Iata ca intr-o mica pastila s-au combinat cei mai potriviti nutienti pentru a constitui cel mai bun “combustibil” pentru corp.
 
 
Salata matinala pe care o propunem noi trebuie sa contina ingrediente precum:
 
  • 2-3 morcovi – dati prin razatoare
  • Jumatate de varza alba sau rosie – data prin razatoare
  • 1 cana de telina – se da prin razatoare
  • 1 ardei iute fara samburi – se taie rondele
  • Zeama de la o lamaie sau lime
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de otet balsamic – optional
  • 2 linguri de seminte de susan - afla cum ajuta la slabit
  • Cateva masline nesarate si fara samburi – se faramiteaza
  • 2-3 linguri de seminte de cuscus, hrisca sau quinoa - la alegere
  • 1-2 legaturi de patrunjel proaspat tocat sau condiment
  • Marar proaspat sau condiment

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Citeste si Incearca cate o salata diferita in fiecare zi a saptamanii - retete extraordinare cu beneficii pentru silueta si sanatate

 

Tags:
salata de mic dejun
mic dejun
mananci mai putin
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare