10 modalitati prin care sa faci fata unui antrenament dificil

Daca sportul ar fi usor, toata lumea l-ar practica, dar multi renunta imediat ce apare oboseala sau febra musculara. Uite cateva trucuri sa faci fata unui antrenament dificil. 

1. Repeta 
 
Indiferent ca te motiveaza daca iti spui "Poti sa faci asta" sau "Esti cel mai tare", o mantra poate face minuni in a-ti atinge obiectivul. 
 
2. Iesi din monotonie 
 
Cand te plictisesti de acelasi antrenament, ca sa nu renunti la a face sport apeleaza la un interval, adica o combinatie de exercitii cardio si de forta. Alearga 5 minute, apoi fa cateva flotari. 
 
3. Imagineaza-ti 
 
Atunci cand iti este cel mai greu si aproape ca-ti iei jucariile si pleci acasa, imagineaza-te cum treci linia de finish a unui maraton, cum te aplauda publicul sau cum participi la Jocurile Olimpice. In astfel de situatii chiar trebuie sa dai tot ce ai, nu?
 
4. Lucreaza cu un profesionist 
 
Angajeaza un antrenor personal care te va motiva constant pe parcursul antrenamentului. N-o sa-ti mai vina sa tragi chiulul cand stii ca ai scos bani din buzunar. 
 
5. Acorda-ti recompense 
 
Chiar daca este vorba despre o baie in piscina dupa antrenament sau de un smoothie delicios, creierul tau are nevoie din cand in cand de recompense. Ai grija sa fie sanatoase! 
 
 
6. Du-te la sala cu un prieten 
 
Te va ajuta foarte tare sa te duci la sala cu un prieten care face sport regulat si care arata de zile mari intotdeauna. Nu vrei sa renunti si sa te faci de ras in fata unei astfel de persoane, nu? Te intrebi ce te faci cand persoana respectiva nu poate ajunge la sala odata cu tine? Iti imaginezi ca e acolo. 
 
7. Stabileste un scop 
 
Daca alergi in cerc fara un scop cert, n-o sa ai motivatia necesara sa tragi tare in momentele cele mai grele. Stabileste-ti de ce te duci la sala. Sa incapi in skinny jeans sau poate sa arati demential in costum de baie? Daca acestea nu sunt suficient de motivante pentru tine, gandeste-te ca sportul te ajuta sa fii un mai bun atlet, parinte, iubit sau ce mai vrei tu. 
 
8. Distrage-ti atentia 
 
In timp ce alergi pe banda poti sa urmaresti o emisiune motivationala sau chiar sa citesti o carte despre sport. Alege orice te inspira. 
 
9. Muzica 
 
Foloseste muzica pentru a trece de momentele cele mai grele. Cauta o melodie care iti place mult sau chiar un playlist intreg si o sa vezi ce energie capeti. 
 
10. Fii competitiv 
 
Chiar daca te simti in competitie cu tipul de pe banda de alaturi sau cu rezultatele tale de la antrenamentul anterior, dorinta de a fi mai bun se va vedea.
 
Foto: Hepta.
Tags:
antrenament
sport
sala
banda
motivatie
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare