5 trucuri de slabire in care nu numeri calorii

Inainte de a incepe o dieta sanatosa te gandesti permanent cate calorii va trebui sa tai din meniul zilnic ca sa ajungi la greutatea dorita. Am carnetele intregi cu calcule si acum am inceput sa folosesc chiar si o aplicatie care ma forteaza sa notez fiecare firimitura pe care o inghit.

Satula de atatea calcule, m-am gandit ca trebuie sa mai existe si alte cai de slabire care nu implica o evidenta atat de riguroasa a caloriilor ingerate.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am vorbit cu nutritionisti, am cautat cele mai bune sfaturi si am gasit 5 trucuri de slabire care nu presupun nici un fel de matematica. Numaratul caloriilor s-a oprit. De acum inainte putem slabi fara calcule riguroase.

Cum sa renunti diseara la 1500 de calorii diseara.

1. Dormi mai mult

Singurul lucru pe care trebuie sa il numeri aici e componenta unei turme, nici vorba de calorii. Daca dormi suficient nu trebuie sa numeri lingurile de la fiecare masa, asta pentru ca odihna aduce cu ea o senzatie de satietate care te ajuta sa nu devorezi totul. Studiile efectuate de medicii de la Universitatea din Chicago arata ca somnul insuficent, duce la cresterea cu 60% a ritmului de acumulare al depozitelor adipoase. Un alt truc este sa dormi intr-o camera perfect intunecata, fara pic de lumina. Medicii sustin ca te ajuta sa slabesti mai rapid.

2. Iesi la masa cu prietenii

De ce? Ca sa nu mananci singura in fata televizorului. Iti va distrage atentia si vei ajunge sa mananci mai mult din simplul motiv ca nu realizezi cat de mare e portia. In plus, o cina cu prietenii te va face sa te simti iubita si apreciata, in consecinta nu vei mai avea nevoie sa compensezi lipsa aceasta mancand mai mult.

Sunt 8 roluri pe care le pot indeplini prietenii in viata ta. Afla care sunt acestea.

3. Bea mai multa apa

Cheia unei slabiri rapide este consumul de apa. E bine sa te hidratezi pentru ca acest lucru te ajuta sa nu mananci in exces. Unul din simptomele deshidratarii este senzatia de foame. Asa se face ca dai iama in bucatarie in miezul noptii si devorezi tot ce gasesti. De ce mai este indicat sa bei apa? Pentru ca nu contine nici o calorie spre deosebire de sucurile care iti fac cu ochiul.

Sunt 5 motive pentru care trebuie sa bei neaparat apa.

4. Fa sport in aer liber

Un studiu publicat in Journal of Physical Activity and Health arata ca persoanele active, care fac sport in natura, slabesc mai rapid si au si un tonus mai bun in comparatie cu cele care merg la sala.

5. Mananca din farfurii rosii

Da, un detaliu atat de simplu te poate ajuta sa slabesti. Studiile arata ca voluntarii care au mancat din farfurii rosii au consumat mai putin decat cei care au mancat din farfurii albe sau albastre. Explicatia e simpla: tindem sa asociem culoarea rosie cu cea de STOP de la semafor.

 

Tags:
calorii
trucuri slabire
somn
dieta rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare