7 greseli pe care sigur le faci dupa sala

Indiferent cat de tare ai trage la sala sa arati de zile mari, nu vei avea rezultatele sperate daca nu faci alegerile corecte si dupa ce termini de lucrat. Citeste care sunt cele mai frecvente greseli dupa un antrenament si nu-ti sabota munca. 

1. Sari peste partea de relaxare
 
Partea de final dintr-un antrenament este la fel de importanta ca ora in sine pentru ca are scopul de a-ti aduce pulsul la nivelul lui normal. Fa cateva miscari usoare de aerobi sau mergi pe banda dupa o ora de exercitii intense. 
 
2. Uiti sa faci stretching 
 
Daca faci cateva miscari stretching dupa ce pulsul ti-a revenit la normal ai mai putine sanse sa faci febra musculara a doua zi, ceea ce inseamna ca vei putea sa te intorci la sala foarte curand. 
 
3. Nu iei gustarea de dupa 
 
Mancarea ajuta muschii sa se repare, asa ca trebuie sa respecti masa de dupa sala. Imediat dupa ce ai iesit de la dus mananca un iaurt grecesc cu fructe uscate si nuci, iar aici poti citi ce mananci cand ajungi acasa. 
 
4. Nu-ti schimbi hainele de sala 
 
Probabil ca sunt foarte confortabili colantii cu care faci yoga, dar trebuie sa ii dai jos imediat ce ai ajuns la vestiar pentru ca transpiratia poate provoca infectii. 
 
 
5. Sari peste dus 
 
Poate ca uneori, dupa o ora intensa, simti ca nu mai ai energie de nimic, dar pe langa faptul ca vei fi cunoscuta ca persoana care nu face dus dupa sala, transpiratia care iti ramane pe piele va facilita dezvoltarea bacteriilor. 
 
6. Te rasfeti cu alcool dupa sala 
 
Felicitari ca ai dat tot ce ai avut mai bun din tine, dar daca te cinstesti cu un pahar de alcool dupa sala, muschii tai se vor recupera mult mai greu, corpul tau se va deshidrata si vei creste riscul formarii cheagurilor de sange.
Tags:
sala
greseli
dus
alcool
sport
sanatate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare