Binefacerile frigului

Frigul e neplacut, dar are si partile lui bune. Iarna face parte din normal, zapada la fel, asa ca merita sa luam in calcul si binefacerile frigului, pentru ca dincolo de prognoze, coduri galbene si portocalii, iarna este frumoasa si trebuie sa ne bucuram de aceste zile.

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Temperaturile scazute sunt un aliat pentru cei care sunt la dieta. Si cum noi ne pregatim pentru primavara, putem profita. In cursul procesului de termoreglare, in zilele friguroase metabolismul consuma mai multa energie pentru a mentine temperatura corpului in jurul valorii de 37 de grade. Arderile de grasimi sunt mai intense, iar o dieta bazata pe multe proteine, fructe si legume te vor ajuta sa scapi eficient de vreo doua-trei kilograme, fara sa te infometezi.

Legume de iarna utile in dieta

Contrar credintei populare, frigul nu ucide microbii, dar temperaturile scazute scad agresivitatea unor virusuri care produc gripa, raceli, viroze sezoniere. Pe de alta parte temperaturile scazute - plimbarile in aer rece stimuleaza si cresc imunitatea generala a organismului.  

Temperaturile scazute induc o stare generala proasta si predispun la depresie. Dar o plimbare in grup in parc, bine imbracat, joaca cu zapada si miscarea in aer liber sunt adevarate infuzii de tonus si optimism de care trebuie sa profiti.

Dieta de iarna

Frigul si umezeala rece sunt benefice pielii. Dar trebuie sa ai grija sa folosesti creme hidratante, sa bei multe lichide si sa iti protejezi bine mainile, urechile si picioarele. Frigul strange porii, iar variatiile de temperatura stimuleaza circulatia sangvina.

Din cele mai vechi timpuri este cunoscut ca frigul are  valoare terapeutica. Socurile termice, in intervale de temperatura care nu pun probleme organismului (de la -10 la +20 grade Celsius), au proprietati anti-inflamatorii si analgezice. Acum nu te indemnam sa faci bai in apa rece, dar it recomandam cu incredere sa nu fugi de plimbarile si mersul in aer liber. Utile sunt si sporturile de iarna. Daca esti imbract in haine comode, usoare si calduroase, daca picioarele si mainile raman calde, frigul este sanatos si benefic organismului, scrie msn.com.

Si, mai in gluma mai in serios, mai sunt doar trei saptamani pana la 1 martie si, ca maine vine vara, cand o sa plangem din cazua temperaturilor prea mari si o sa avem cod portocaliu de canicula...Deci sa ne bucuram de binefacerile frigului.  

Tags:
Binefacerile frigului
iarna
ger
imunitate
hidratatre
dieta proteica
dieta pentru scaderea in greutate
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare