Capoeira, slabeste prin dans si acrobatii

Capoeira a luat nastere ca o disciplina de arte martiale in vestul Africii, acum aproape 400 de ani, iar de curand oamenii pasionati de miscare au inceput sa o practice si in salile de sport. Este o metoda distractiva prin care arzi intre 500 si 1.000 de calorii in numai o ora

Capoeira este o combinatie de arte martiale, auto-aparare, acrobatii, dans, muzica si cantec. Adica tot ce-ti trebuie ca sa te distrezi in timp ce slabesti. In plus, gratie miscarilor complexe pe care trebuie sa le faci (intoarceri, rasuciri, intinderi) iti dezvolti articulatiile si muschii. 
 
Incalzirea consta in miscari in lateral sau in lovituri in fata cu piciorul sau cu pumnul, timp de 5 - 10 minute. 
 
Miscarea de baza in Capoeira se numeste Ginga. Stai cu picioarele putin departate, apoi du piciorul drept in spate, flexand genunchii si ridicand mana dreapta cam la nivelul gatului si a fetei. Revino apoi in pozitia initiala, numai stai cu genunchii flexati si fa aceleasi miscari si in partea stanga. De la aceasta pozitie, Ginga, pleaca toate celelalte miscari. 
 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

 
Daca ti se pare complicat, urmareste un partener de antrenament si pur si simplu misca-te cum simti. Nu prea te ajuta daca te uiti la tine intr-o oglinda, ci din contra iti ingreuneaza ritmul. 
 
Practica regulata iti va imbunatati reflexele, rapiditatea, echilibrul si coordonarea intre membre si iti va lucra in special bratele, umerii, pieptul si spatele. 
 

Tags:
capoeira
dans
acrobatii
slabit
sport
miscare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare