Cum sa te trezesti dimineata ca sa faci sport

Dimineata sunt atat de multe lucruri de facut, incat numai la sport nu-ti sta gandul. Dar daca esti genul de persoana care dupa serviciu nu-si doreste decat sa se bucure de o mancare buna si sa citeasca o carte si mai si, va trebui sa faci un efort si sa te trezesti si mai dimineata. Dar merita sacrificiul, pentru ca vei fi sanatoasa. 

Cu siguranta ca nu-ti va fi usor sa faci asta, dar daca n-ai inchis inca pagina, inseamna ca iti doresti cu adevarat sa te trezesti cu noaptea-n cap si sa te apuci de treaba. Asadar, iti dam o mana de ajutor sa te obisnuiesti cu noua ora de trezire. 
 
1. Vizualizeaza-ti dimineata 
 
Da da, exact cum auzi. Seara, inainte culcare, imagineaza-ti cum vrei sa fie dimineata ta. Te trezesti imediat cum suna alarma, te speli, te imbraci cu hainele de sala si faci 30 de minute de exercitii cardio. Poate vrei sa dai o tura de alergat pe afara sau sa faci yoga. Depinde ce iti place. 
 
2. Recompense si motivatii
 
Un alt truc care te-ar ajuta sa te dai jos din pat ar fi sa-ti pregatesti hainele de seara, pentru ca dimineata cand le vei vedea sa-ti amintesti care este motivul pentru care ti-ai setat alarma atat de devreme. Ai grija sa fie totul pregatit, de la sosete si adidasi, pana la muzica. Spune-ti in gand ca ti-ai propus slabesti cat ca sa intri in rochia aia superba pe care ti-ai luat-o din Franta. In plus, stii ca te asteapta un delicios ceai verde cu vanilie dupa ce termini treaba. 
 
 
3. Fii consecventa
 
Daca vrei sa ajungi acolo unde ti-ai propus, trebuie sa fii consecventa. Ai putea sa incepi sa faci sport dimineata maine, saptamana viitoare, de la 1 sau chiar de la anul, dar depinde de tine cand iti doresti schimbare. Daca o vrei acum, trebuie sa-ti stabilesti clar un program pe care sa-l respecti. Pentru fiecare dimineata in care chiulesti si nu faci 30 de minute de miscare dimineata, pune 10 lei intr-un borcan. 
 
4. Pune alarma sa sune in cealalta parte a camerei 
 
Cand iti suna alarma aia enervanta in cap, iti vine sa faci orice sa o opresti. Nu stii daca i-ai dat snooze sau ai oprit-o, dar macar e liniste si poti sa te mai bucuri de cateva momente de motaiala. Dar astfel de momente te fac sa sari peste sportul de dimineata. Asadar, lasa-ti telefonul sau ceasul in partea cealalta a camerei, iar cand te duci sa opresti alarma, nu te intoarce in pat, ci treci direct la nivelul urmator. 
 
5. Bea apa imediat dupa ce te-ai trezit 
 
Apa, ca si alarma, te va face sa te trezesti imediat si iti va activa tot corpul. Lasa un pahar cu apa langa telefon sau ceas si bea-l chiar dupa ce ai oprit alarma. 
Tags:
dimineata
sport
trezire
ceas
alarma
sala
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare