Cum te pregatesti inainte sa faci sport

Am decis sa fac jogging de trei ori pana la onorabila varsta pe care o am si tot de trei ori am renuntat subit. M-am intors acasa sontic-sontic fie cu glezna luxata, fie cu dureri de cap, fie chiar si cu senzatii de voma.


Toate cauzate de faptul ca sarisem o etapa esentiala si anume incalzirea. Ca sa nu patiti ca mine am facut o lista de greseli pe care sa nu le faceti cand va apucati de sport.

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!


Alerg in parc in fiecare dimineata timp de o jumatate de ora dar niciodata nu o fac pe stomacul gol. Bunicii imi spuneau intotdeauna ca e esential sa hranesti motorul asa ca ma asigur ca nu plec din casa flamanda. Consumati fructe, cereale sau chiar si o omleta.

 

Trebuie sa aveti forta ca sa dati jos kilogramele acumulate pana acum. De mare ajutor este un baton proteic sau cateva patratele de ciocolata neagra.


Incaltamintea este foarte importanta asa ca alegeti cu atentie ce purtati la jogging sau la aerobic. Sunt recomandati pantofii speciali de alergare care ajuta la absorbtia socurilor. In cazul in care alegeti sa alergati in slapi, de exemplu va asteapta dureri grave de genunchi, coloana sau glezna.


In final, nu uitati sa va incalziti inainte sa va apucati de fitness, jogging sau aerobic. Daca ardeti etapele, urca la cer riscul de accidentare a ligamentelor si tendoanelor. In plus odata ce organismul e pregatit pentru efort sunt accelerate arderile lucru ce furnizeaza mai multe energie si da o performanta mai buna.


Regula de aur este sa faceti efort moderat in cazul in care aveti un back-ground in care sedentarismul era la putere.
Asa ca exersati, exersati, exersati. Asa veti slabi si automat va veti simti mult mai bine in propria piele.

Tags:
nutritie sanatoasa
jogging
aerobic
kiwi
portocala
pomelo
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare