Femeile se ingrasa mai repede decat barbatii

Ce nu as da sa am muschii asezati oblic pe abdomen, in locul celor perpendiculari din dotare - adevarate policioare pentru sustinut celulita. 

Ce soarta trista am cand ma gandesc cate regimuri trebuie sa incerc si cum transpir zilnic la sala, ca sa pierd nici 20 la suta din cat slabesc ei intr-o ora de tras de fiare. Iar regimul lor de slabire e floare la ureche in comparatie cu ale noastre. 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

O spun si nutritionistii, barbatii au nevoie de un regim bogat in proteine, deoarece au masa musculara mai mare decat cea a femeilor.

Cerealele noastre de toate zilele, care ne spun minciuni dulci despre cum planuiesc sa elimine colaceii inamici de pe burta, sunt inlocuite de ei la micul dejun cu o felie de paine integrala cu o jumatate de lingura de unt partial degresat, 30 de grame de sunca fiarta, slaba si 100 de grame de pepene galben.

Oricum oricat ar manca, dau jos kilogramele in plus mult mai rapid decat noi. Priviti pe strada, uitati-va in statistici. In Romania 29 la suta dintre romance sunt obese in timp ce procentul barbatilor XXL este de 27 la suta.

De motive nu ducem lipsa. De la cele emotionale, unde mancatul pe fond de stres e pe primul loc, pana la estrogenul care-si face de cap prin organism.

Cert este ca femeile se ingrasa in etape. Prima e in adolescenta, ultima la menopauza. Intre, Dumnezeu cu mila.

O alta nota discriminatorie apare in modul de depunere a grasimilor. In timp ce barbatii isi fac depozite de grasime pe abdomen, grasime care este destul de usor de eliminate, femeile se trezesc cu aripioare, fese si solduri bine proportionate. Locuri de unde grasimea nu prea se da dusa cu una cu doua.

Barbatii sunt favorizati si atunci cand vine vorba de sport deoarece ard mai multe calorii decat femeile. O ora de jogging de exemplu ajunge sa ii faca pe barbate sa consume 700 de kilocalorii, in timp ce femeile ajung la maximum 500. 
 

Tags:
Femeile se ingrasa mai repede decat barbatii
paine integrala
calculator de calorii
jogging
pepene galben
diete rapide si eficiente
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Eugen
    1. Eugen 21.06.2011 22:51

    BUHUHUU .. daca o femeie manance 500 calorii sub consum, va scadea la fel de mult ca un barbat ... aceleasi legi ale fizicii se aplica ambilor. Si, gandeste-te cum arata femeia ideala si cum arata barbatul ideal. Tot ce trebuie sa faca femeia pentru a arata bine este sa se opreasca din mancat ca un aspirator. Pe cand un barbat, pe langa opritul mancatului ca un aspirator, are nevoie de munca serioasa cu greutati mari pentru a atinge idealul ala. Asa ca lasa-ma cu victimizarea asta feminista ... mananca rational si misca-ti fundul 30min pe zi. Bafta!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare