Lucruri nespuse despre mancarea chinezeasca

Stil culinar 26.02.2018 dietetik
Mancarea nu mai este ce a fost candva si ne miram de ingredientele cat mai toxice continute de majoritatea alimentelor de pe piata. Aceasta este o practica uzuala peste tot in lume, dar cand vine vorba de mancarea chinezesca trebuie sa avem o grija deosebita. Multa lume este innebunita dupa mancarea chinezilor si importa in masa de la ei. Oare cati stiu ce consuma mai exact? Asta urmeaza sa aflam in randurile urmatoare!
 
Cand vine vorba de tarile asiatice exista o adevarata controversa. Aparent, locuitorii se apropie cu succes de varsta de 100 de ani si rareori acuza probleme cu obezitatea, problemele cardiovasculare, cancerul sau alte afectiuni comune. La polul opus este suprapopularea care a dus la o industrializare puternica si implicit poluare de orice fel. Oricat de sanatoase si gustoase au fost inainte celebrele alimente de la ei, acum majoritatea sunt pline de metale grele, hormoni, pesticide, plastic, ciment, etc. Totul se datoreaza nevoii uriase de hrana, care a dus la poluare pentru obtinerea ei. Problema este ca multe din alimentele preluate din zonele poluate sunt aduse in toata lumea. Doar spuneam anterior ca multora ne plac mancarurile cu specific chinezesc.
 
 
Exista multa verdeata in China si multe rauri (nu mai putin de 70%), iar majoritatea poluate. In aceste ape traiesc diverse specii cunoscute de pesti si consumate in masa in lume, sistemele de irigare pentru culturile de orez ar primi apa tot din apele poluate, iar exemplele pot continua la nesfarsit. Mai jos vei gasi cele mai cunoscute alimente, care pot contine orice altceva decat nutrienti necesari organismului.
 

1.Orezul

 

Este alimentul de baza in China si nu numai. Evident, este important in toata lumea si folosit la prepararea diverselor mancaruri, nu doar a celor chinezesti. In mod normal, orezul ar trebui sa fie unul de o calitate aleasa, dar din pacate se poate intampla sa contina plastic.  Nu se poate spune ca este orez propriu-zis, pentru ca se face din diverse amestecuri. Cert este ca desi seamana 100% ca aspect cu orezul sanatos, efectele negative pot fi observate pe termen lung. Ar favoriza aparitia diverselor tipuri de cancer.
 
 

2.Sushi

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Sushi a starnit o intreaga isterie in intreaga lume si pe buna dreptate. Este frumos colorat si are o aroma deosebita. Cand simti nevoia sa iesi din banalitatea gastronomica, sushi pare o buna idee. Din pacate, problema la sushi poate fi existenta parazitilor periculosi din peste sau fructele de mare, iar asta se intampla din cauza substantelor toxice din apele  in care traiesc acele vietuitoare. Mancand susi contaminat cu viermi, paraziti si bacterii, vei deveni chiar tu noua lor gazda, iar in timp infestarea creste si poti avea probleme mari de sanatate. Desigur, asta nu inseamna ca peste tot sushi-ul este periculos.
 

3.Taiteii

 

Acestia aproape ca sunt un simbol in tarile asiatice si s-au raspandit rapid in intreaga lume. Sunt folositi la supe, paste, sosuri, mancarica cu legume si placinte in diverse combinatii. Aproape ca sunt nelipsiti. Din pacate, ca si orezul pot contine plastic. Prin gatire seamana foarte mult cu originalul, dar efectele devastoare se vad tot in timp. Mai bine nu risti.
 
 

4.Usturoi chinezesc

 

Este foarte sanatos gratie antioxidantilor puternici, dar desigur, asta este valabil in cazul celui natural 100%. Nu poti sti sigur daca cumperi usturoi chinezesc calitativ, avand in vedere ca majoritatea legumelor, cerealelor si condimentelor la ei sunt tratate cu pesticide. Sigur nu vrei metale grele in organism consumandu-i. 
 

5.Pangasius

 

Nu stiu o persoana care sa nu adore pestele  pangasius. Este cred cel mai accesibil tip de peste de pe piata, nu are spini, se gateste extrem de usor si rapid si are un gust subtil, care il face sa fie pe placul tuturor. Din pacate, se crede ca ar trai in cele mai murdare ape din Asia si ca ar fi de fapt niste pesti hibrizi, meniti sa curate apele de toxine. Astfel, prin consum nu facem decat sa consumam toxinele si substantele chimice din el. 
 
 

6.Codul

 

Pe cat este de gustos pe atat este de pacatos. Pana si guvernele asiaticilor interzic acest peste din cauza faptului ca este plin de hormoni, pesticide si antibiotice. Nu-ti aduce nici un beneficiu daca provine din ape murdare.
Atunci cand cumperi produse ce provin din China, asigura-te ca citesti eticheta cu atentie. Astfel vei evita neplaceri.
 

 

Tags:
mancare
mancarea chinezeasca
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare