Mananca sanatos

Nu manca fara sa privesti cu atentie mancarea. Cand incerci sa slabesti, faptul ca te uiti la un aliment care te ajuta in dieta, cum ar fi o portocala – de exemplu, te ajuta sa nu cazi prada poftelor. Mananca sanatos!

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Am mai scris despre cat de important e sa nu ai atentia distrasa in timpul mesei, doar asa creierul tau constientizeaza ca mananci si se instaleaza senzatia de satietate.

 De aceea este important sa nu mananci la birou.

 

Un studiu recent realizat la University of Leeds a observat cu atentie un grup de 13 persoane aflate la dieta si un altul de 21 de oameni care nu tineau nici o cura. In doua ocazii diferite, cercetatorii le-au aratat persoanelor din cele 2 grupuri o ciocolata si o portocala.

Reactiile au fost diferite. Subiectii au fost rugati sa priveasca si sa miroasa una dintre cele 2 alimente si apoi au fost invitati la o degustare formata dintr-un mix de portocale, ciocolata si batoane de cereale.

Persoanele aflate la dieta au mancat cu pana la 60% mai putina ciocolata dupa ce au privit si adulmecat portocala. Cei din celalalt grup au mancat la fel de multe portocale si ciocolata.

Concluzia este ca atunci cand incerci deja sa mananci sanatos, simpla imagine a unui fruct ajuta creierul sa aleaga mancarea corecta pentru organism.

Specialistii citati de Fitbie.com sustin ca vom reusi sa mancam sanatos mai des daca reusim sa tinem cate un fruct la vedere de fiecare data cand ne apuca poftele.

 

 

Tags:
Mananca sanatos
alimentatie sanatoasa
calorii
calculator calorii
pofte
dieta rapida
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • gabrielle
    1. gabrielle 18.04.2013 11:19

    cele mai sanatoase sunt lactatele, din punctul meu de vedere chiar nu ar trebui sa lipseasca de la nicio masa; eu le consum pe cele de la muller, pentru ca am incredere ca sunt sanatoase si naturale. Laptele de la ei , de exemplu ,face minuni cu somnul meu.D

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare