Motiveaza-te sa mergi la sala

Mi s-a intamplat sa platesc de doua luni abonamentul la sala si sa nu fi calcat acolo decat o data in acest interval. De ce ? Din indolenta. M-am uitat mai bine in buzunar si apoi la cum arat si mi-am spus ca nu mai tolerez un astfel de comportament. Daca esti ca si mine, motiveaza-te ca sa mergi la sala.
 
Nu e mare lucru, trebuie doar sa stii cum sa faci. Stiu ca oboseala pare sa ti se scurga din muschi dar cercetarile arata ca, de fapt, creierul este cel care joaca rolul esential aici. Medicii sustin ca el este cel care impune un anumit ritm corpului, asigurandu-se ca nu ramane fara energie. Tot creierul este cel care isi asigura rezerve ca sa nu lase corpul fara vlaga.
 
Un alt truc este sa iti vizualizezi succesul. Journal of Applied Sport Psychology a publicat un studiu care arata ca imaginandu-ti o situatie de succes te mobilizezi pana ajungi sa transformi proiectia in realitate. 
 
Intentia ta de a merge la sala este sabotata de imaginea pe care o ai despre tine. Daca ai o parere buna, reusesti sa te mobilizezi mult mai repede si sa gasesti si rezervele de energie de care ai nevoie pentru a nu renunta cand dai de primul obstacol. Te poti ajuta cu fraze ca “ma simt bine” sau “sunt puternica si reusesc”, pe care sa le repeti in timp ce ridici greutati. 
 
Cand incepi sa te motivezi ca sa mergi la sala, tine cont de faptul ca stresul afecteaza antrenamentul. Asa ca trebuie sa te concentrezi si sa mergi acolo intr-o stare perfecta de relaxare. Numara pana la 4 in timp ce inspiri, tine-ti respiratia timp de 4 secunde si concentreaza-te, apoi expira. 
 
Muzica este un element cheie in antrenament. Nu doar te ajuta sa mentii un anumit ritm dar te si motiveaza, sustin expertii britanici consultati de Fitbie.com. Muzica ajuta pentru ca iti distrage atentia de la efort si iti permite sa te antrenezi mai mult si mai dur. Nu pastra abonamentul la sala degeaba!

Tags:
abonament
sala
exercitii
fitness
miscare
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare