Paine cu dovleac

Am mai facut paine. Am facut paine cu rosii, cu verdeata si patrunjel, cu dovlecei. Toate speciale, toate deosebite. Paine cu dovleac, din cel portocaliu, niciodata. Niciodata pana acum. Am incercat, am gustat si rezultatul a fost cu mult peste orice asteptari.

  

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Painea cu dovleac este excelenta pentru micul dejun, pentru pachetel sau simpla, drept gustare. Nu mai intru in amanunte despre beneficiile pe care le aduce dovleacul, la fibrele, la vitamine si mineralele pe care le contine, pentru ca plec de la ideea ca stiti deja.

Ca sa faci paine cu dovleac, in fapt un chec mai dens, pentru ca am folosit bicarbonat nu drojdie, ai nevoie de 400 de grame de zahar, 250 de mililitri de ulei, circa 500-600 de grame de dovleac galben-portocaliu, bine copt, patru oua mari, 175 de mililitri de apa, 350 de grame de faina, doua linguri de praf de copt, o lingurita rasa de sare, doua lingurite de scortisoara, o ligurita de cuisoare pisate, o lingurita de nuscoara pisata.

Din toate aceste ingrediente rezulta circa 4-5 tavi mici de paine cu dovleac. Daca este prea mult, injumatateste cantitatile.

Incepe prin a incinge bine cuptorul. Pregateste tavile pentru copt. Trebuie unse cu putin ulei si tapetate cu faina. Dovleacul trebuie copt sau fiert si transformat in piure. Intr-un vas bate ouale impreuna cu zaharul. Adauga uleiul si continua sa amesteci, folosind in mixer. Adauga piureul de dovleac si apa si amesteca pana ce totul devine omogen. Combina toate mirodeniile,  sarea si faina si adauga-le pe toate in amestecul initial. Compozitia trebuie omogenizata bine. Pune in tavi si coace painea cu dovleac la foc potrivit, circa 45 de minute, dar verifica ce face painea cu dovleac dupa primele 30 de minute ca sa nu se usuce prea tare.

Painica creste destul de mult la copt, asa ca pune compozitie doar ceva mai putin de jumatatea tavii. Lasa painea cu dovleac sa se raceasca in tava, inainte de a o scoate. Se poate pastra doua-trei zile, la temperatura camerei si este absolut minunata.

Tags:
Paine cu dovleac
aluat
retete rapide
retete vegetariene
retete de dulciuri
micul dejun
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • Cristina
    1. Cristina 26.11.2011 22:14

    Ador dovleacul...sigur o sa incerc reteta! Multumim pentru inspiratie!

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare