Prepara rapid si usor acasa pizza carbonara care nu ingrasa

Alimentatie 14.05.2019 dietetik
Este timpul pentru pizza! Dar nu orice tip de pizza, ci una cu un aport caloric mult mai scazut. Depinde de tine daca vrei sa mergi 100% pe linia vegana sau poti adauga si ingrediente de origine animala atata timp cat sunt sanatoase si in canttati mici. Nu credem ca este cineva care sa nu iubeasca pizza. Sa nu uitam ca a cucerit inimile tuturor de pe glob si nu intamplator la cat este de gustoasa, calduta si cum se topesc ingredientele in gura. Cei mai multi dintre noi apreciem versatilitatea acestei mancaruri. Chiar daca consumi zilnic prin absurd pizza, poti avea impresia ca mananci de fiecare data ceva diferit si inedit. De gradul de consistenta nu mai are rost sa discutam prea multe. 
 
Iubim pizza si pentru ca ne putem combina cat mai multe ingrediente pentru o consistenta cat mai mare, iar daca alegi sa o prepari acasa te scapa de toate resturile de alimente de prin frigider in loc sa se strice si apoi sa le arunci. Ne-am gandit sa-ti propunem o varianta slab calorica pentru pizza Carbonara care are cei mai multi fani. Nu ai nevoie de plita sua de accesorii sofisticate acasa ca sa-ti prepari o astfel de pizza, dar ramai pe faza ca sa afli mai multe!
 

Ce este atat de special la pizza Carbonara?

 
Nu are rost sa dezbatem originile acestui tip de pizza. Deja stie toata lumea tara care isi rezerva meritele. Cert este ca exista si paste Carbonara, care la fel ca si pizza iti lasa gura apa si rasfata papilele gustative. Este uimitor cum o mancare atat de simpla in fond poate fi atat de gustoasa si satioasa. Dar pentru ca ne plac foarte mult astfel de mancaruri si tinem si la silueta, este indicat sa ne orientam spre variante mai sanatoase care nu ar afecta deloc gustul inedit. In acest mod, iti poti satisface mai des dorinta de a consuma pizza Carbonara sau de care vrei tu.
 
La pizza Carbonara secretul consta in folosirea de galbenusuri de oua batute spuma, salam sau alte mezeluri si branza. Toate acestea se imbina atat de bine incat se topesc instant in gura, iar gustul este de nedescris. Asa se explica popularitatea acestui fel de pizza sin care poti manca pe saturate.
 
 
Este bine pentru toti cei care vor sa slabeasca sau sa-si mentina silueta ca pizza trebuie preparata acasa cu ingrediente cat mai sanatoase pe care le alegi personal si ai grija sa fie cat mai proaspete si sanatoase. Trebuie sa recunoastem ca pizza merge consumata indiferent ca este dimineata, amiaza sau seara, asa ca nu strica niste trucuri in plus.
 
 

Cum prepari pizza Carbonara slab calorica?

 
Iti propunem pentru inceput varianta vegana de pizza Carbonara si care consta in alegerea urmatoarelor ingrediente:
 
  • 1 blat pentru pizza (sunt de cumparat in magazine si supermarketuri), dar exista si varianta sa-l prepari tu din faina integrala sau alte tipuri de faina mult mai sanatoase (naut, hrisca, etc.) si nu uita sa folosesti drojdie vegetala sau bio - vezi aici tipuri sanatose de faina de care nu stiai
  • 1 cana de sos de rosii (poate fi iute, dulce sau potrivit in functie de preferinte)
  • 1 cana de ciuperci champignon sau pleurotus
  • Oregano
  • Mozarella vegana 
  • Crema de soia sau lapte de soia
  • Boia iute sau dulce, curry si alte condimente dupa gust
  • Ardei gras rosu
  • 1 ardei iute, dar fara samburi
  • Putin ulei de masline 

 
Pasii de preparare sunt urmatorii si sunt foarte simpli:
 
1.Poti alege sa iti prepari propriul blat sau poti cumpara. Cert este ca blatul trebuie uns mai intai cu mult sos de rosii.
 
2.Preincalzeste cuptorul de aragaz.
 
3.Soteaza in tigaie ciupercile cu sosul de soia si oregano.
 
4.Taie in bucati restul ingredientelor, pentur ca le vei folosi la decorare.
 
5.Decoreaza blatul cu ciuperci, restul legumelor, oregano si da prin razatoare mozarella vegana.
 
6.Lasa pizza la cuptor cam 20 de minute.
 
7.Lasa pizza putin la racit si serveste-o cu restul sosului de rosii ramas, preparat in casa cu tot felul de condimente dupa gust si putina apa.
 
In cazul in care vrei un grad si mai mare de consistenta, poti adauga mozarella simpla, cateva felii de sunca slaba de calitate si chiar un ou batut spuma, dar va trebui sa compensezi adaugand mai multe legume si verdeturi.
 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tags:
pizza
pizza carbonara
pizza care nu ingrasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare