Consuma pizza din legume la slabire si mentinere

A spus cineva pizza? Da si nu se poate gasi o persoana care sa nu o iubeasca. Are dimensiuni impresionante si diverse arome care bucura papilele gustative atunci cand este fierbinte si ti se topeste in gura. Este stabilit! Nimeni nu-i poate rezista! Din pacate, pe cat este de gustoasa pe atat de daunatoare este pentru silueta. Desigur, o felie mica nu a facut rau nimanui, dar daca face parte regulat printre obiceiurile tale alimentare, atunci exista o problema. Avand in vedere ca este greu sa rezisti tentatiei, noi iti propunem o pizza realizata exclusiv din legume. Nu va fi nevoie de oua, aluat, drojdie, mezeluri si alte ingrediente obisnuite pentru pizza. Chiar daca pare greu de crezut, te vei convinge ca pana si aspectul este aproape identic cu o pizza clasica, fiind vorba doar de legume.
 
Legumele cu textura carnoasa si de dimensiuni mari pot inlocui blatul si carnea cu succes, mai ales ca ele sunt bogate si in proteine vegetale de calitate. Putem include aici ciupercile, dovlecelii, vinetele, dovleacul placintar si chiar rosiile mari. In randurile urmatoare vei descoperi cele mai interesante idei de pizza din legume:
 
1.Pizza mare din vinete
 
Ai nevoie de 2-3 vinete mari sau cate doresti, pe care sa le tai pe jumatate si sa le scobesti usor. In interiorul lor poti adauga daca vrei niste felii de sunca slaba sau bacon sau chiar cuburi de piept de pui sau curcan. Noi credem totusi ca gradul de consistenta se va mentine si fara carne, asa ca iti sugeram sa decorezi vinetele cu urmatoarele ingrediente:
 
  • Dovlecel taiat marunt
  • Niste ciuperci mici champignon
  • Fasole rosie sau neagra la conserva
  • Porumb la conserva
  • Ceapa rosie
  • Naut la conserva
  • Rosii cherry taiate pe jumatate
  • Sos de rosii
  • Putin parmezan – pentru decorare
  • Patrunjel si marar – la consum
  • Condimente dupa gust
 
Se lasa la cuptor cam 10-15 minute.
 
 
 
 
2.Felii de pizzete din vinete
 
Alege tot 2-3 vinete mai mari pentru ca va trebui sa le tai rondele potrivit de groase si sa le ungi cu sos de rosii sau guacamole, porumb la conserva, ceapa rosie, putin parmezan si condimente si verdeturi dupa gust. Se gateste tot la cuptor ca in exemplul dat.
 
 
 
 
3.Felii de pizzete din rosii mari
 
Alege cele mai mari rosii pe care le poti gasi. Ideale sunt rosiile romanesti, dar sigur poti gasi ceva de dimeniusni mari si pe piata. Rosiile se taie rondele, se ung cu guacamole sau sos tzatziki si de decoreaza cu parmezan si ciuperci la conserva. Nu uita de patrunjel, ceapa rosie sau ceapa verde si tot felul de condimente. Daca vrei poti adauga si masline fara samburi pe care sa le faramitezi. Se lasa 3-4 minute la cuptor!
 
 
4.Pizzete mici din ciuperci champignon
 
Ai nevoie de cat mai multe palarii mari de ciuperci pe care sa le decorezi cu ceapa rosie, sos de rosii, rosii cherry taiate bucati mici si parmezan. Adauga condimente dupa gust si lasa la cuptor vreo 10 minute. Se servesc cu mult paturnjel si sos tzatziki. Alte 9 moduri de a consuma ciupercile champignon aici!
 
 
5.Pizza tip barcuta din zucchini sau dovlecei
 
Ai nevoie de 2-3 dovlecei mari sau cati doresti pe care ii tai pe jumatate, ii scobeti usor si ii umpli cu branza Mozarella sau Halloumi, ceapa rosie, sos de rosii sau sos tzatziki, porumb la conserva, ciuperci la conserva, rondele de rosii si decorezi cu parmezan. Se lasa la cuptor 15-17 minute si se decoreaza cu patrunjel si tot felul de condimente.
 
 
6.Pizza cu surprize
 
Este o pizza mai neobisnuita, tip acordeon si asta pentru ca ascunde numai suprinze in interior. Ai nevoie de 1-2 zucchini sau vinete pe care sa le crestezi usor, iar in buzunarele create sa adaugi felii de branza de care vrei, ceapa rosie, porumb si rondele de rosii subtiri. Decoreaza cu parmezan si patrunjel sau chiar spanac faramitat. Se lasa la cuptor 17 minute.
 
 
7.Felii mici de pizza din zucchini
 
Taie dovleceii in rondele potrivit de groase pe care sa le ungi cu sos tzatziki sau de rosii, decorezi cu rondele subtiri de rosii, ceapa taiate julien si decorezi apoi cu parmezan. Se gatesc la cuptor 10-15 minute si la final se decoreaza iar cu patrunjel tocat sau vlastari.
 
 
 
Iata cate poti face din legume doar, timpul de preparare este scurt, iar gustul este la fel de bun. Mananci cat vrei!
 

 

Tags:
pizza
pizza din legume
pizza la slabire
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare