Sfaturi pentru Valentine’s Day

Sa mai conteze oare ca partenerul s-a ingrasat un pic, ca pastele cu sos picant, carne si vin rosu, ingrasa? Pentru unii acestea sunt detalii mici, nesemnificative. Ce rost are sa pierzi vremea stabilind numarul caloriile din farfurie, cand ai putea sa te bucuri de mai multe momente placute in compania persoanei iubite. Daca in schimb, unii dintre voi sunteti la dieta si Cupidon va pune bete-n roate, suntem noi aici, inzestrati cu sfaturi pentru un Valentine’s Day sarac in calorii. 

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

1.Dulciuri cu putine calorii
Stiu ca sunteti nerabdatori si ceea ce va sugeram noi pare greu, dar nu si imposibil. Ajunsi la raftul cu dulciuri, din hipermaket, uitati-va bine pe etichete, acolo veti vedea numarul de calorii (energia). Chiar daca Valentine’s Day ramane una dintre cele mai dulci zile din an, puteti sa savurati bomboane cu ciocolata, impreuna cu partenerul de viata, daca alegeti un brand sarac in calorii. Asa, imbinati utilul cu placutul. Noi va sugeram trufele din ciocolata neagra cu menta.

 

Ciocolata neagra are antioxidanti, iar menta ofera un gust fresh. Nici menta nu sta mai prejos la capitolul beneficii. Sau mai puteti lua in calcul, placinta cu branza (cu putini carbohidrati). Ori daca aveti noroc sa gasiti batoane cu ciocolata si migdale, vedeti sa nu aiba grasimi trans si daca aveti alergie la gluten, vedeti sa scrie gluten free(fara gluten). Daca ciocolata este neagra, cu atat mai bine.

 

2.Rasfat cu gust de capsuni
Pornind de la culoarea rosie vibranta, capsunile vrand-nevrand au devenit “un must” pentru meniul traditional de Valentines’s Day. Cu toate ca unora le place sa le combine cu frisca sau ciocolata, noi va sugeram sa le serviti proaspete si chiar daca frisca este vegetala, tot nu ramanem dispusi sa facem un astfel de compromis. Zemoase, rosii, dulci, cu o aroma inconfundabila, capsunile proaspete va vor rasfata partenerul, care ulterior va va multumi pentru o asemenea surpriza. In plus, capsunile proaspete va potolesc pofta de dulce, ca sa nu mai spunem ca sunt sarace in calorii, au multi antioxidanti si vitamina C.

 

3.La restaurant sau acasa?
Daca aveti bugetul limitat, puteti pregati masa acasa si astfel detineti controlul asupra alimentelor care vor ajunge in farfuriile dumneavoastra. Daca sunteti presati de timp si asta va da o usoara senzatie de agitatie, ca nu veti fi gata la timp, noi va spunem ca nu aveti nici un motiv. Nu uitati, suntem aici! La aperitiv puteti bifa o salata, de exemplu: salata de spanac cu nectarine si otet balsamic. Insa, o salata cu multe legume proaspete si de diverse culori, cu un dressing usor (ulei de masline, otet sau suc de lime ori de lamaie) constituie o alegere pe cinste.

 

Vorbim de meniul pentru o cina siropoasa, nu? Asa ca, proteinele nu pot lipsi. Iata de ce ne-am mai gandit la o friptura de somon cu sos de coriandru si citrice. Somonul il puteti inlocui cu: macroul, sardinele, tonul. La desert puteti servi un bol cu capsuni proaspete si o budinca cu lapte (pasteurizat) si ciocolata. In schimb, daca aveti rezervare la restaurant, noi va sfatuim sa nu mancati tot din farfurie. De ce? Stim ca suna ciudat. Insa, de obicei portiile sunt mari, asa ca, exista riscul sa mancati mult.

 

Puteti servi ceea ce v-ati comandat impreuna cu partenerul drag sau pur si simple sa mancati mai putin. Un truc care functioneaza, evident pentru luarea mesei acasa,este servirea mancarii pe platouri ori farfurii mici. Chiar si bautura daca este servita din pahare mici, inguste, se consuma mai putin.

 

4.Mancati incet
Mancand incet va saturati mai repede si astfel economisiti cateva calorii. Ca sa nu mai spunem ca si timpul va fi de partea voastra. Va veti bucura de mai multe momente placute alaturi de persoana draga. Stomacului ii va lua putin timp pana cand ii va “comunica” creierul mesajul de satietate. Asfel, nu va exista riscul ca veti manca mult, caci si daca veti vrea va va fi imposibil. Va veti simti stomacul plin si atunci orice risc de a face abuz alimentar, scade.

 

5.Nu va mai ganditi la mancare
Gandindu-va la mancare, cresc sansele unui abuz alimentar. Mancati putin si des, faceti diverse activitati alaturi de persoana draga. Dupa cina va puteti inscrie la un dans in doi, caci si acesta va ajuta sa ardeti caloriile. In orice caz, ramaneti activi si nu va ganditi la mancare.

Tags:
Valentine's Day
sfaturi
calorii
partener
ciocolata neagra
trufe
menta
capsuni
dietetic
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare