Tarta de cartofi copti

Nu mai stiu exact pe unde, dar pe cuvantul meu ca am citit de curand ca, piureul de cartofi este o mancare care a fost trecuta pe lista cu superalimente. In parte pentru cantitatea mare de potasiu, in parte pentru fibre. Oricum am tinut minte ideea si a fost pretext pentru tarta de cartofi copti. Reteta este simpla, vegetariana si, desi nu mai este necesar sa adaug, delicioasa.

    

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Tarta de cartofi copti este o cina perfecta, alaturi de o salata mare (de spanac sau de varza rosie). Ca sa o faci ai nevoie de un cartof mare pentru fiecare portie, o ceapa mare, trei-patru linguri cu smantana degresata, doua linguri cu ulei, piper mult, sare, cate un catel de usturoi pentru fiecare cartof, o lingurita cu varf de cimbru tocat, o lingurita de nuscoara, o nuca de unt, trei linguri cu parmezan ras.

Spala bine cartofii (alege cartofi sanatosi si frumosi pentru ca lasam coaja pe ei), sterge-i de apa si infasoara-i, pe fiecare in parte, impreuna cu un catel de usturoi, intr-o bucata de folie de staniol. Pune pachetele la cuptor, pentru 45-50 de minute la foc potrivit.

Desfa pachetele, pune cartofii copti intr-un vas si striveste-i bine cu furculita. Merge si intr-un procesor, dar in final trebuie sa fie o compozitie nisipoasa, nu o pasta, asa ca ai grija cum programezi masinaria. Pune in cartofii striviti continutul cateilor de usturoi copt. Adauga ceapa tocata marunt, smantana si uleiul. Pune sare, piper mult, cimbru si nucsoara. Amesteca bine. Unge cu unt o tava, mai adanca, care merge la cuptor, si intinde uniform compozitia de cartofi. Presara deasupra parmezan ras si baga tava la cuptor pentru 30 de minute.

Tarta de cartofi copti este gata.  Miroase uluitor, iar gustul este divin! O portie are circa 250 de calorii. 

Tags:
Tarta de cartofi copti
tarta
cartofi
fibre
retete rapide
retete vegetariene
calorii
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Aboneaza-te la RSS
1 Comentarii
  • ioni
    1. ioni 17.10.2011 17:15

    am pregatit-o si eu,ne-a placut foarte mult data viitoare nu am s ao mai bag la cuptor,e foarte gustoasa si fara..

Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare