Trucuri care sa te ajute sa treci la un regim pe baza de legume

Fie ca vrei sa renunti la carne de tot sau vrei doar sa mananci o zi pe saptamana numai legume, nu vei putea trece brusc la un regim pe baza de legume. Foloseste aceste sfaturi pentru a face schimbarea mai usor. 

Incepe cu ce ti-e familiar 
 
Identifica mancarurile pe baza de legume pe care le mananci deja sau care iti plac fie ca vorbim de ratatouille cu branza de capra, briose cu spanac si parmezan, cartofi dulci cu naut sau orice altceva ai mai experimentat tu in bucatarie. 
 
Poti lua in calcul si gustarile cu legume sau micul dejun cu unt de arahide intins pe paine sau iaurtul in care adaugi fructe. 
 
Muta-ti atentia in alta parte a farfuriei 
 
Trei sferturi din farfuria ta ar trebui sa fie umplute cu cereale, legume, fructe si salate. Straduieste-te ca 75% din ce ai pe farfurie sa fie pe baza de legume. De asemenea, foloseste legumele si ca ingrediente pentru mancaruri, caci astfel vei reduce cantitatea de produse de provenienta animala. 
 
Elimina alimentele ce provin de la animale pe care nu le mananci prea des Acesta va fi cel mai simplu pas pentru tine. Ce alimente nu mananci prea des? Carne de vita? Oua? Lapte? Renunta de tot la acestea, caci oricum nu iti va fi dor de ele. 

 
Gustari vegetariene 
 
Poti face o lista intreaga cu ce gustari ai la dispozitie: fructe si legume, nuci, hummus, biscuiti din cereale integrale, smoothie-uri cu soia si orice reteta iti mai face cu ochiul de aici
 
Inlocuieste lactatele 
 
Bauturile facute din soia, orez, migdale, ovaz sau cocos contin aceeasi cantitate de calciu si vitaminele B12 si D ca laptele de vaca. Bauturile din soia, de exemplu, sunt o buna sursa de proteine (8 grame la fiecare cana, exact ca laptele de vaca). Cauta variantele de bauturi fara zahar si foloseste-le oriunde ai folosi laptele obisnuit. 
 
Incepe cu pasi mici 
 
Nu te avanta sa faci retete complicate, ci incepe de la unele care necesita putine ingrediente si instructiuni simple. Cauta la noi pe site, fa o vizita la librarie si rasfoieste cartile de bucate cu produse vegetariene sau frecventeaza restaurantele vegetariene. Asa vei aduna retete si vei face trecerea mai usoara spre un regim alimentar pe baza de legume. 
 
Superalimentele 
 
Desigur, nu uita de superalimente, caci acestea contin multi nutrienti de care chiar vei avea nevoie. De la quinoa, seminte de chia si de in sau cartofi dulci, sa ai mereu ceva in bucatarie.
Tags:
legume
regim
trucuri
vegetarian
carne
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare