Suferi de tulburari de somn?

Te trezesti obosita, desi ai dormit cele 8 ore indicate de medici? Esti ametita toata ziua si nu stii de ce ? E posibil sa suferi de tulburari de somn.

Maine se sarbatoreste Ziua Internationala a Somnului, sub sloganul “Dormi bine, cresti sanatos.”

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

In acest context, aflati ca foarte multe persoane sufera de tulburari de somn. In Romania, numarul lor atinge un milion si annual sunt depistati o mie de noi pacienti cu apnee in somn.

Ca sa aveti o dimensiune reala a situatiei, va spun ca tulburarile de somn ameninta sanatatea si calitatea vietii a 45% din populatia lumii.

Insomnia este una din problemele cu care multi dintre noi se confrunta. Ii invidiez pe cei care adorm cum au pus capul pe perna. Nu e si cazul meu.

Sper sa nu bat recordul pentru cea mai lunga perioada de timp petrecuta fara somn. A existat o persoana care nu a dormit timp de 18 zile, 21 de ore si 40 de minute. 

Evident, bine nu i-a fost. In intervalul respectiv, detinatorul recordului a avut parte de halucinatii, vedere incetosata, dificultati de vorbire, lipsa de concentrare, si chiar paranoia.

Ca sa nu ajungem in cazuri similare, noi, cei care ne luptam cu insomnia, avem la indemana niste trucuri care ne ajuta sa dormim.
Ideal ar fi sa ne culcam si sa ne trezim mereu la aceeasi ora, sustin specialistii.Dar cine poate sa faca asta, tinand cont de programul haotic pe care il avem?

Inca un argument pentru sport facut in mod regulat este ca ne ajuta sa adormim mai rapid. Doar cu conditia sa-l fi practicat pe seara. E foarte important sa nu faceti exercitii fizice inainte de somn, pentru ca nu veti face decat sa va agitati toata noaptea prin pat.

Pentru un somn profund trebuie sa te feresti de nicotina, alcool si cofeina. Trio fatal pentru Mos Ene.

Tulburarile de somn sunt ameliorate daca inainte de a te urca in pat faci un dus cald. Te relaxeaza si te pregateste pentru o noapte odihnitoare.

Daca suferi de tulburari de somn, cum le tratezi?

Tags:
suferi de tulburari de somn
tulburari de somn
insomnie
apnee
trucuri pentru somn
regim de viata sanatos
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare