3 modalitati prin care sa previi insomnia dupa antrenamentul de seara

Sportul este foarte bun pentru somn pentru ca te ajuta sa adormi mai repede si sa te odihnesti mai bine. Insa, daca faci exercitii prea aproape de ora de culcare, s-ar putea sa te alegi cu insomnii. Avem insa 3 remedii pentru aceasta situatie. 

Exercitii mai putin solicitante 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Pastreaza exercitiile cardio si pe cele care te solicita foarte tare pentru diminetile cand ai mai mult timp liber si alege pentru seara unele mai putin intense, cum ar fi o plimbare, alergare usoara sau yoga. De fapt, indiferent ce vrei sa faci la antrenamentul de seara, acesta ar trebui sa se termine cu cateva pozitii de yoga. Miscarile lente si concentrarea pe respiratie iti vor linisti mintea, pregatind-o pentru somn. 
 
Redu intensitatea mai rapid
 
Sa te bagi in pat cand inca transpiri si esti lipicioasa, dupa sesiunea de ridicat greutati sau dupa alergatul pe banda, iti asigura practic un somn agitat sau chiar o noapte alba. In schimb, o baie sau un dus caldut te relaxeaza
 
In plus, studiile arata ca temperatura corpului scade putin, in mod natural, chiar inainte de culcare, ceea ce ajuta la destinderea functiilor corpului tau. Atunci cand te speli cu apa calduta, ajuti acest proces sa aiba loc mai rapid. 

 
Gustarea de la miezul noptii 
 
Cand mananci dupa un antrenament de seara trebuie sa tii cont de echilibru. Daca mananci prea mult, te vei simti greoaie si balonata, iar daca nu mananci deloc, n-o sa poti sa inchizi un ochi de foame.

Cel mai bine ar fi sa iei o gustare care sa contina carbohidrati si proteine, ambele fiind esentiale pentru recuperarea organismului. Cateva sugestii: o felie de paine integrala cu unt de arahide sau hummus, un pahar de lapte cu ciocolata sau branza slaba in grasimi si crackers.
Tags:
insomnie
sala
sport
antrenament
seara
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare