10 Mancaruri din dovlecei sau zucchini - ideale pentru o slabire sanatoasa

Stil culinar 06.07.2018 dietetik
Dovlecelul sau zucchini nu trebuie sa lipseasca din alimentatia noastra vara. Nu doar ca este vedeta verii, dar aduce o serie de beneficii pentru silueta si sanatate gratie nutrientilor care se pastreaza chiar si dupa gatire. Putini stiu insa ca il putem consuma si crud, iar gustul este la fel de bun. Gratie marimii si texturii putem pregati o multime de mancaruri si toate sunt sanatoase si gustoase. Cura cu dovlecei te ajuta sa slabesti aproximativ 1 kilogram pe zi. Gandeste-te ca poti ajunge fara efort la siluieta mult visata si sa te simti mandru in costumul de baie.
 
Astazi iti propunem cele mai sanatoase si slab calorice mancaruri pe care le poti face ca sa te bucuri de ele la orice ora din zi si sa le consumi in ce cantitati vrei. Iata propunerile noastre:
 

1.Pizza din dovlecei

 

Iti place mult pizza, dar tii totusi la silueta? Nici o problema! Zucchini este solutia. Ai nevoie de 2-3 zucchini scobiti in interior pe care ii poti umple cu seminte de quinoa fiarta, hrisca, tofu, linte sau legume tocate si mozarella. Se pun frumos in tava la cuptor si se presara peste ei parmezan. La final se orneaza cu patrunjel tocat si marar, dar pot fi serviti cu sos salsa caliente sau sos tzatziki sau chiar o salata de cruditati.
 
 

2.Dovlecei rondele cu sos tzatziki la cuptor

 

Esti pe dietetik.ro, locul in care afli cum sa traiesti sanatos si ce diete ti se potrivesc!

Taie cati dovlecei doresti in forma de rondele potrivit de subtiri, aseaza-le estetic intr-un vas de sticla termorezistent si presara peste iei sos tzatziki. Este o reteta rapida, dar destul de consistenta. La final se serveste cu marar, patrunjel tocat si ceapa verde. Exista si varianta fara gatire la cuptor. Asa prepari sos tzatziki! Mai exista si varianta sa tai in lung dovlecelul tip acordeon si sa-l umpli cu sos, mozarella si legume.
 
 
 
 

3.Aperitiv din dovlecei

 

Nu toate aperitivele sunt sanatoase, dar acesta da. Taie un dovlecel in  3 parti cat sa semene cu sushi, scobeste rondelele mari inauntru, aseaza-le intr-un vas termorezistent si le poti umple cu mozarella, crema de branza cu putine grasimi, rosii tocate, ceapa rosie tocata si castraveti tocati. Vasul se tine cateva minute la cuptor, apoi se orneaza cu patrunjel tocat.
 
 
 

4.Salata vie cu dovlecei

 

Este cea mai racoritoare salata pe care o poti consuma. Este simpla si de efect. Ai nevoie de dovlecei cruzi, taiati rondele sau cuburi. Depinde cum preferi. Se orneaza cu patrunjel tocat, marar, ceapa rosie taiata rondele, zeama de lamaie, seminte de in macinate (ajuta la slabire) si 2 linguri de ulei de masline.
 

 

5.Dovlecei crocanti cu sos

 

Uita de gustatile nesanatoase sau de chipsuri. Ai nevoie de dovlecei taiati pe lung, pe care sa-i inmoi in galbenus de ou, faina integrala si pesmet sau fulgi de porumb si sa-i prajesti. Se serveste cu sos salsa caliente sau sos tzatziki. Merge si o salata de cruditati.
 
 

6.Sandvis vegan din dovlecei

 

Uita de paine, chiar daca exista si tipuri sanatoase. Daca tot este vara s ane bucuram din plin de legume. Taie un dovlecel in lung, in fasii potrivit de subtiti pe care le vei folosi pe post de blat. Intre fasii pui crema de branza light, bacon sau sunca slaba, rosii taiate rondele, frunze de salata, ardei iute fara samburi taiat rondele, ceapa rosie taiata rondele, castraveti taiati rondele. Va fi un sandvis in straturi subtiri.
 
 

7.Salata de dovlecei marinati

 

Vara poti slabi 1 kg pe zi cu legume marinate indiferent care ar fi ele. Legumele se marineaza cam in 1-2 zile la rece si apoi pot fi consumate cu patrunjel tocat si marar. Poti adauga si 2-3 linguri de garnitura sanatoasa precum linte fiarta, hrisca fiarta sau seminte de quinoa cu verdeturi. Asa se marineaza corect legumele!
 
 

8.Frigarui din dovlecei cu sos

 

Depinde de tine daca pui si cateva cuburi de carne slaba pe frigarui (creveti, somon, tilapia, piept de pui sau de curcan). Un frigarui poate fi destul de consistent si doar din legume. Ai nevoie de dovlecei taiati cuburi, dar poti folosi si ciuperci champignon, ceapa galbena, rosii, ardei gras, avocado. Poti folosi ce sosuri light de vara doresti.
 
 

9.Paste fresh din zucchini

 

Iti trebuie un aparat de bucatarie mic care taie spiralat si astfel poti inlocui clasicele paste. Zucchini va semana cu niste taitei lungi si subtiri si pot fi combinati cu sos de rosii, rosii cherry, condimente picante, frunze de salata, spanac, ciuperci la grill.
 
 

10.Tocanita din dovlecei cu vinete si sos de tomate

 

 

Ai nevoie de dovlecei si vinete taiate cuburi. Se va gati la abur cu sos salsa caliente si condimente picante. Adauga si verdeturi.
 

 

Tags:
dovlecei
zucchini
slabire sanatoasa
Bookmark and Share
[del.icio.us] [Digg] [StumbleUpon] [Twitter]

Articole similare
Lasa un comentariu
 
codul de validare

Calculator
cm
kg
ani
   
Planifica-ti meniul
Intreaba specialistul
  • Dietetik raspunde, Dietetik raspunde

    Redactorii Dietetik.ro isi pun la bataie experienta si cunostintele acumulate. Adresati aici intrebarile...

  • Andra Chirnogeanu, Fitness trainer Fitcurves Andra Chirnogeanu
    Fitness trainer Fitcurves

Adreseaza o intrebare